Artikkelit

Järin Möyremä

101 syytä mennä katsomaan Kaksi Tornia

Käännöksestä puuttuu erinäisiä kohtia, koska käännös tehtiin TheOneRing.netiltä löytyineistä SFX Magazinesta skannatuista kuvista, joiden kaikista teksteistä ei saanut selvää.

001: Pippinin ja Merrin matka
Tahdomme nähdä mitä hittoa tapahtuu, koska ensimmäisen elokuvan lopussa he jäävät örkkien vangeiksi, sanoo Brian Sibley. Haluamme nähdä miten he muuttuvat näistä melko huolettomista pellemäisistä hahmoista.
002: Frodon ja Samin ystävyys
Heidän suhteessaan tapahtuu muutos. Siitä tulee paljon riippuvaisempi ja intensiivisempi, sanoo Sibley.
003: Gandalfin jälleensyntymä
Ian McKellen sanoo, että se mielikuva mikä useimmilla ihmisillä on Gandalfista on suippohattuinen, harmaaviittainen ja harmaapartainen, kertoo Sibley. Hän on kuitenkin sellainen vähemmän kuin kolmanneksen kirjasta. Kun hän ilmestyy uudestaan hän on Gandalf Valkoinen. Kaikki Gandalf Valkoisessa kertoo että hänellä on valtavasti energiaa.
004: Ylivoimaiset jatko-osat
Suosikkini Shakespearen näytelmistä on jatko-osa, sanoo Sir Ian McKellen nettisivuillaan. Henrik IV, osa II. James Whalen Frankensteinin morsian on nokkelampi ja suositumpi harrastajien keskuudessa kuin Frankenstein. Peter Jackson sanoo että Sormusten herran osa kaksi on parempi elokuva kuin ensimmäinen ja että kolmas lyö sen laudalta.
005: Jacksonin rohkeus
Elokuvassa on monia sellaisia asioita, joista tämän ajan elokuvantekijät sanoisivat, Tuo ei ole elokuvallista. Kuka tämä Gandalf Valkoinen on? Joko hän on yhtä tai sitten toista. Onko hän kuollut vai eikö hän ole kuollut? Ja Jackson ei ole pelännyt sanoa, Hyvä on, tämän Tolkien kertoo meille, nyt pistetään se toimimaan. Esimerkiksi kukaan ei hyväksyisi elokuvaa jossa on yhdeksän päähenkilöä.
006: Ian McKellen
Brian Sibley sanoo, McKellen antoi meille mahtavan esityksen jonka ihmiset ovat jo ottaneet sydämiinsä. Gandalf saa kuitenkin nyt uuden ulottuvuuden, joka paljastaa meille selvästi Ianin näyttelijänkykyjen suuremman skaalan, koska se sisältää ratsastajan, sotajohtajan ja taistelijan ominaisuudet.
007: Kuningas Théoden
Kuningas Théoden on alussa huonokuntoinen, tuhottu kuningas, joka ei välitä omasta arvovallastaan eikä halua käyttää valtaansa, jota muut, pahat ihmiset hallitsevat, sanoo Sibley. Silti Gandalfin avulla hän muuttuu soturiherraksi, jolla on mahdollisuus olla suuri sankarillinen hahmo.
008: Kuningas Aragorn
Aragorn muuttuu tuntemattomasta, epämääräisestä ja arvoituksellisesta Konkarista johtajaksi ja sankariksi ja kasvaa kohti kohtaloaan kuningas Elessarina, sanoo Jane Johnsson Isildurin perijästä.
009: Legolas ja Gimli
Haltian ja kääpiön suhde syvenee kohti ystävyyttä. Heidän keskellään ensin vallinnutta epäluuloa ei juurikaan näkynyt elokuvateatteriversiossa, mutta Sibleyn mukaan se tulee esille pidennetyssä versiossa: Luulen että nuo elementit tuovat lisäväriä fanien nautintoon toisessa elokuvassa.
010: Se ei ole jatko-osa
Se on suoraa jatkoa! Kaksi tornia oikeastaan aloittaa suoraan ensimmäisen elokuvan viimeisestä kuvasta, selittää Brian Sibley. Siitä tulee hyvin samanlainen tunne kuin kirjaa luettaessa.
011: Lisää kivaa kamaa
Kaikki keräilijät saavat paljon uutta hienoa tavaraa ostettavaksi: action-figuureja, pelejä ja erinomaisia WETA-keräilyesineitä.
012: Valtavia lavasteita
Olen varma että ihmisiin teki suuren vaikutuksen se kohtaus prologissa missä ihmisten ja haltioiden armeijat ja Sauronin armeija marssivat toisiaan vastaan, sanoo Sibley. Me näimme silloin ensimmäisen kerran käytettävän niitä WETA Digitalin animaatio-ohjelmia, joita on käytetty tämän elokuvan luomiseen. Näitä ohjelmia käytetään paljon, paljon enemmän uudessa elokuvassa.
013: Näe mitä tapahtuu!
Christopher Lee luki nämä kirjat kun ne julkaistiin ensimmäisen kerran, sanoo Sibley. Hän sanoi että kolmatta kirjaa odottaessa jännitys kasvoi valtavaksi. Nykyään on ihmisillä vaikeaa tämän elokuvan kanssa koska me tiedämme mitä tarinassa tapahtuu, ja ne jotka eivät tarinaa tunne voivat mennä ja lukea kirjan. Mutta niille jotka eivät ole lukeneet kirjaa - kuten ne ihmiset joiden kuulin keskustelevan vessassa Odeon Leicester Squarella varhaisen esityksen jälkeen. He sanoivat, Joo, olihan se hyvä leffa, mutta se loppu oli vähän pettymys… Olipa outo tapa päättää elokuva. Niille ihmisille tämä tulee olemaan jotakin mahtavaa. Se jatkuvan draaman tunne, jota me kaikki rakastamme, se on jotain mitä ei pidä aliarvioida kun puhutaan Kahden tornin vetovoimasta.
014: Jackson & draama
Taivaalliset olennot vakuutti Sibleyn siitä, että Jacksonilla on todellinen henkilödraaman taju. Me voimme luottaa siihen. Hän on jo nyt mestari tällaisten suurten draamallisten kohtausten ymmärtämisessä.
015: Gandalfin ja Balrogin taistelu
Näin monia varhaisia maalausia joita Alan teki Gandalfin ja Balrogin taistelusta, sanoo Sibley, mistä me Sormuksen ritareissa tietenkin näimme vain alun kun he syöksyivät alas Khazad Dûmin sillalta. Kuinka tämä takauma esitetään, taistelu maan kuiluista ja sisuksista takaisin ylös ja ylös ja ylös loputonta portaikkoa kunnes he pääsevät korkean vuoren huipulle missä he käyvät järisyttävään taisteluun, tulee olemaan mielenkiintoista nähdä. Se ajatus että Gandalf ei vain ole tavallaan uhrannut itseään mutta myös joutuu käymään läpi tämän monumentaalisen taistelun tullakseen takaisin maailmaan, ja tulee takaisin muuttuneena, se on voimakas mielikuva ja tyypillinen toiselle elokuvalle.
016: Saruman
Saruman on mukana ensimmäisessä elokuvassa synkkänä hahmona, Sibley sanoo. Nyt yhtäkkiä tämä uhka joka tuntui olevan suunnattu ainoastaan Gandalfia kohti alkaa vaikuttaa voimakkaasti kaikkialla. Nyt ei ole vain muutama örkki jahtaamassa Saattuetta jokea alas, vaan kyseessä on suuri armeija. Se että saamme tietää Sarumanin lonkeroiden ulottuvan yli Keski-maan on tarinassa uusi suuntaus.
017: Bernard Hill
Joku kysyi minulta tässä yksi päivä kuka Bernard Hill on ja minä vastasin Titanicin kapteeni, sanoo Sibley. Näin jälkikäteen ajatellen se oli karhunpalvelus Bernardille, ei siten että hänen esiintymisessään Titanicissa olisi mitään vikaa, mutta hän on erittäin intensiivinen ja karismaattinen näyttelijä. On hienoa että hän sai tämän roolin. Englantilainen elokuvayleisö pääsee näkemään yhden suurista, jotensakin arvostusta vaille jääneistä näyttelijälahjakkuuksistaan osassa, joka on hänelle kuuluvalla tasolla.
018: Maisemat…
Maisemat, sanoo TSH-taiteilija John Howe, ovat trilogian jännittävimpiä osa-alueita. Maisemat ovat yhtä mytologisia kuin tarinakin. Kaksi tornia -elokuvaa ei olisi voinut kuvata missään muualla maapallolla. No, ehkä Patagoniassa tai Kamloopsin karibu-pohjoisessa…
019: …ja miten niitä on käsitelty.
Minusta yksi elokuvan ironioista on se että monet ihmiset ovat huomanneet Uuden-Seelannin maisemien kauneuden ja sen tavan jolla ne on saatu vangittua filmille. Kuitenkin varsin usein se mikä näkyy elokuvassa ei ole kohtaus, joka on asetettu kameran eteen jossakin Uudessa-Seelannissa. Se mitä näette saattaa olla yhdistelmä vuoresta sieltä ja järvestä täältä, joita on käsitelty kamerassa ja jälkeenpäin digitaalisesti, sanoo Sibley.
020: Fantasiataistelut
Sibley: Suuret taistelukohtaukset, joissa aalto aallon jälkeen haarniskoituja sotilaita kävelee sateen läpi kohti Helmin syvännettä. Riveittäin jousimiehiä, kirvesmiehiä ja keihäsmiehiä taistelemassa keskenään. Minusta tuntuu että nämä tulevat olemaan parhaimpien koskaan kuvattujen fantasiataistelujen joukossa.
021: Edoras
Edoras on Brian Sibleyn henkilökohtainen suosikki, koska se on oikeasti todellinen: Se on erinomaisen vaikuttava kuvauspaikka: kokoelma rakennuksia ja Kuningas Théodenin kartano suuren kallion päällä keskellä tasankoa, jonka taustalla näkyvät suuret vuoret. Se on melkein täsmälleen kuten Tolkien sen kuvaili. He ovat luoneet Alan Leen kuvan luonnossa. Uskallan sanoa että on ihmisiä jotka Edorasin nähdessään luulevat että se on maalattu lasille tai että se on digitaalinen efekti. Itse asiassa se todella rakennettiin sen kukkulan päälle. Se on ihme.
022: Gríma Kärmekieli
Tässä roolissa Brad Dourif värisyttää pelkällä ulkonäöllään: sanomattoman epämiellyttävä! sanoo Jane Johnsson.
023: Brad Dourif
Hän on yksi aikamme suurista aliarvostetuista näyttelijöistä. Mahdollisuus nähdä hänet ja Christopher Lee yhteisissä kohtauksissa on jotakin jota odotan innolla, sanoo Brian Sibley. Se on mahdollisuus nuoremmalle yleisölle, joka tuntee hänet vain Chuckyn äänenä, löytää yksi suurista näyttelijälahjakkuuksista.
024: Partaterien kekseliäs käyttö
Miten luoda hahmo, joka näyttää yhtä iljettävältä kuin Gríma? Hänen kulmakarvansa ajeltiin pois juuri ennen puvustettua koekuvausta. Kukaan ei tajunnut miksi hän näytti niin kummalliselta, sanoo Sibley.
025: Paneutumisen taso
Yksi niistä asioista, jotka todella hämmästyttivät minua koko tuotannossa, oli se aika mikä käytettiin kaiken luomiseen; rekvisiitta, tavarat. Ne saattavat vilahtaa kankaalla hyvinkin nopeasti ja silti ne on tehty ilmiömäisen huolellisesti.
026: Sudenratsastajat
Jos näkisit örkin tulevan kohti jättiläissudein selässä, kuolisit pelkoon sillä hetkellä. Paitsi jos olet Aragorn, tietenkin… sanoo Jane Johnsson. Tolkienin kirjan jättiläissudet ovat pahoja susia, mutta suunnittelijat ovat vieneet eteenpäin ajatusta siitä, että Keski-Maan pahat voimat turmelevat asioiden luonnollisen järjestyksen. He ovat luoneet susiratsun joka on yhtälailla kiero muunnelma tavallisesta sudesta kuin örkit ovat turmeltuneita muotoja haltioista.
027: David Wenham
Hän esittää Boromirin veljeä Faramiria. Yhdennäköisyys on hämmästyttävä. He voisivat melkein olla oikeasti veljeksiä.
028: Helmin Syvänteen linnoitus
Linnoitus on yhdistelmä syvennykseen rakennetusta lavasteesta ja valtavasta pienoismallista, johon hahmot on asetettu digitaalisesti. Se pienoismalli joka erityisesti teki minuun vaikutuksen oli Helmin Syvänne, sanoo Brian Sibley. Yksityiskohtiin oli kiinnitetty erityisen paljon huomiota.
029: Puuparta
On eri asia luoda hahmoja, joista välittää tunnetasolla, kuin luoda tuhansia örkkejä. Puupartaan on melkein mahdoton uskoa alusta alkaen. Klonkku on humanoidi. Puuparta on kävelevä, puhuva puu. On luultavasti yksi koko trilogian suurimmista haasteista luoda hänet uskottavana hahmona joka ei ole täysin naurettava, jolle yleisö ei heti naura hysteerisesti. Bakshi piirsi hänet animoidussa versiona jonkinlaisena kävelevänä palsternakkana! nauraa Sibley. Siinä on hyvä syy nähdä elokuva - että pääsee näkemään miten ihmeessä he sen tekivät!
030: Luonto vastaan teknologia
Puuparta oli erittäin vakava konsepti Tolkienille: koko ajatus tästä taistelusta luonnon ja koneen välillä, minkä elokuva on oikeutetusti keskittänyt Sarumaniin ja kaikkiin niihin koneisiin ja rattaisiin jotka pyörivät Orthancin alapuolella. Kontrasti on hyvin suuri, sanoo Sibley.
031: Mahdollisuus vaikuttaa oikein fiksulta
Voit pyöritellä päätäsi epätoivoisesti ja vaikuttaa hyvin ylivoimaiselta ja tietäväiseltä kun ystäväsi kertovat sinulle että eivät ymmärtäneet mitä elokuvassa tapahtui.
032: Kirkkaat silmät
Pääsemme näkemään josko Elijah Woodin silmät ovat kasvaneet isommiksi sitten viime elokuvan.
033: Haltiakieli
Jane Johnsson odottaa innolla kohtausta, jossa Viggo Mortensen ja Hugo Weaving riitelevät haltiakielellä.
034: Karl Urban
Vielä yksi komistus tyttöjen mieliksi. Hänen hahmonsa Éomer on toiminnan mies, jollain tavalla vielä itsepäisempi kuin Boromir.
035: Haltioiden tapakulttuuri
Odotan innolla päästä näkemään kuinka haltiakulttuuri esiintyy taustalla tarinassa, josta saimme viitteitä jo ensimmäisessä elokuvassa, sanoo Sibley, mutta josta luulen että saamme paremman kuvan toisessa elokuvassa. (I'm looking forward to seeing just the way in which this whole Elf culture underlies the story that was hinted at in the first film, says Sibley, but which I think we'll get a better understanding of in the second film.)
036 - 040: Puuttuvat
Skannausten huonon laadun vuoksi näitä kohtia ei voitu kääntää.
041: Oscar-jännitys
Päästään kokemaan uudestaan se jännitys kun Oscar-palkinnot julkaistaan maaliskuussa 2003. Ja sitten päästään kokemaan se kylmä vesi niskassa kun Kaksi tornia häviää elokuvalle halvaantuneesta idiot savant aivokirugista joka on lämpöydindynamiikan maisteri ja voittaa vastustuksista huolimatta Nicole Kidmanin sydämen ja Nobelin rauhanpalkinnon (ja jota luultavasti esittää Tom Hanks, Russell Crowe tai Mel Gibson).
042: Klonkku
Olemme kuulleet hänestä paljon ensimmäisessä elokuvassa. Näimme hänet kuitenkin vain vilaukselta. Pidennetyssä versiossa hänet nähdään tukkina seuraamassa Saattuetta. Me tuskin näimme mitään. Klonkun näkeminen on yksi erittäin hyvä syy mennä katsomaan tämä elokuva, intoilee Sibley.
043: Ei niin mustavalkoinen
Klonkku on kaikkein mielenkiintoisin hahmo tässä tarinassa. Minusta tuntuu että Tolkien olisi samaa mieltä, sanoo Sibley. Klonkku on se suuri haaste, hän on kaksijakoinen hahmo. Suurin osa Tarun Sormusten Herrasta hahmoista ovat joko hyviä tai pahoja. Klonkku ei ole. Toisessa elokuvassa Klonkun nähdään taistelevan itsensä kanssa, yrittävän päättää pitääkö hän huolta hobiteista vai pettääkö hän heidät Lukittaren luo kolmososassa. Hän on todella traaginen hahmo, Shakespearea nykyaikaistetussa muodossa.
044: Animaatiotaiteen uusi ulottuvuus
Klonkku - varsin, varsin ainutlaatuista, niistä muutamasta etuoikeutetusta vilauksesta joita olen päässyt näkemään; sitä unohtaa hetkessä että hän ei ole yhtä lailla lihaa ja verta kuin Sam ja Frodo. Klonkku on huomattava saavutus animaatiotaiteessa, koostuu monesta, monesta erilaisesta ja loisteliaasta prosessista; tämä asettaa virstanpylvään animaatiotekniikoiden kehitykselle, sanoo Jane Johnsson. Alunperin Klonkku oli tarkoitus toteuttaa motion capturella. Suunnitelmat muuttuivat. Brian Sibley selittää: Oli hyvin rohkeaa mennä taaksepäin ja kuvata kohtauksia uudestaan, jotta Klonkku voitaisiin animoida Andy Serkisin näyttelijäntyön päälle.
045: Andy Serkis
Hän on hyvin ansioitunut fyysinen näyttelijä, sanoo Sibley ihailevasti. Hän on työskennellyt sellaisten tekijöiden kuin Mike Leigh kanssa. Hän ymmärtää improvisaatiota. Hän osaa vääntää vartalonsa monenlaisiin muotoihin ja on tuonut paljon tähän elokuvaan.
046: Massive…
…on se animaatio-ohjelma jonka WETA kehitti voidakseen luoda Kahden tornin valtavat armeijat. Se on hämmästyttävä ohjelma joka perustuu hienostuneeseen tekoälyyn. Sen sijaan että sotilaat olisi animoitu käsin tai luotu ryhmissä, on jokaisella sotilaalla oma persoonallisuutensa ja taistelutyylinsä. Animoijien tarvitsi vain leikkiä kenraalia ja käskeä sotilaat hyökkäykseen.
047: Taukoa höpönpöpönuutisista
Lehdet voivat taasinnostua taistelusta TSH vastaan Harry Potter. Muutaman päivän ajan lehdet ovat täynnä artikkeleita kummastakin elokuvasta ja siten ne eivät puhu Big Brotherista tai Will Youngista.
048: John Rhys-Daviesin kaksi roolia
Sen lisäksi, että John Rhys-Davies esittää Gimliä, hän on myös Puuparran ääni. Luojan kiitos että minun ei tarvitse esittää Puupartaa oikeasti, sanoi Davies Sibleylle. Kaiken sen karvan ja nenän ja ihon jälkeen, mitä Gimlinä päälleni kasattiin, olisi ollut liikaa jos minut olisi sitten sullottu puunkuoren alle.
049: Viggo Mortensen
Vasta pidennetyssä versiossa pääsemme näkemään, kuinka hienosti hän näytteli Sormuksen ritareissa, sanoo Sibley. Minusta leikkaukset pienensivät hänen esitystään. Nyt me näemme paljon painavamman esityksen. Sitten seuraavassa elokuvassa näemme Viggon taistelija-Aragornina.
050: Suuruudenhullut suunnitelmat
Edorasin rakentaminen osoittaa juuri kuinka pitkälle Jackson meni saavuttaakseen täydellisyyden. He työskentelivät kolme talvikuukautta rakentaakseen ne lavasteet tähän etäiseen kuvauspaikkaan, sanoo Sibley. Sinne pääsi ainoastaan nelivetoautoilla. Heidän täytyi rakentaa teitä, jotka piti myöhemmin poistaa, koska tämä oli luonnonpuisto. 120 km tunnissa ujeltavien tuulten keskelle, lumessa ja sateessa nämä hemmot yrittävät iskeä metallijunttia kallioon pitämään paikallaan sitä metallirakennelmaa, jonka päälle rakennukset tehtäisiin. Ja kaikki vain jotta keväällä päästäisiin kuvaamaan.
051 - 055: Puuttuvat
Skannausten huonon laadun vuoksi näitä kohtia ei voitu kääntää.
056: Fangornin metsä
Enttejä, huorneja ja Fangornin metsä, sanoo John Howe. Metsissä käyskentely ei tule enää koskaan olemaan samanlaista… Miltä ne näyttävät, sitä hän ei kerro, mutta ottaen huomioon miten tarkkaan luotuja useimmat asiat Jacksonin elokuvissa ovat, olemme optimistisia.
057: Loppumaailma
Näemme uusia ympäristöjä, sanoo Sibley. Keski-Maahan kuuluu monia paikkoja jotka eivät oikeastaan tunnu kuuluvan yhteen. En ole varma pitäisikö julkaisija nykyään kaikista näistä yhteensopimattomista konsepteista!, hän nauraa. Silti hän lupaa meille että kuten kirjassakin myös elokuvassa kaikki sopii saumattomasti yhteen.
058: Éowyn
Vaikka monet valittavat, että Tarussa Sormusten Herrasta ei ole juuri lainkaan naishahmoja, Kahdessa tornissa on oikea kunnon naishahmo joka pääsee kiinni toimintaan ja paikkaa Sormuksen ritarien naisettomuutta. Tällä kertaa käsikirjoittajien ei edes tarvinnut luoda suurempaa roolia heikosti hahmotellulle hahmolle (kyllä, Arwen, me tarkoitamme sinua), koska tämä tyttö on melko pippurinen kirjassakin. Hänen nimensä on Éowyn, ja elokuvassa häntä esittää Miranda Otto. Otto harjoitteli miekkailua tunnollisesti saavuttaakseen Éowynin loistavan tason. Hän sanoi jonkin aikaa sitten että ei aluksi ollut lainkaan hyvä, mutta trailerissa nähdystä miekkailusta päätellen hän on oppinut paljon.
059: Miranda Otto
Hän on kaunis neito, joka myös näyttää villiltä ja vahvalta. Vähän jotakin kundeille elokuvassa joka on täynnä kuolattavia kalenteripojuja tyttöjen iloksi.
060: Muinaisia sotureita
Rohirrim, sanoo John Howe. Jos luulet saaneesi tarpeeksesi elokuvien kelttisotureista, niin saatat olla väärässä. Tällaisia aseita ja haarniskoita ei ole näkynyt valkokankaalla moneen vuoteen. Howen pitäisi tietää, sillä hän on aseiden ja haarniskojen asiantuntija. Anglosaksien asiantuntijalle Éomer ja hänen miehensä ratsastamassa sumuisen Rautkymin rannalle taistelun jälkeen, Jane Johnsson lisää, on kuin näkisi Sutton Hoon hautojen heräävän eloon.
061: Ei koskaan sama kahdesti…
Nämä elokuvat ovat kuin oikein hyvä taikuriesitys, sanoo Brian Sibley. Jos on todella hyvä taikuri ei koskaan tee samaa temppua samalla tavalla kahdesti. Jos tekee kädenkääntötempun, niin seuraavalla kerralla tekee jotakin eri tavalla niin että ihmiset eivät huomaa. Aina.
062: Hevosia
Tässä elokuvassa on rutkasti hevosia, niin monia että se tekee varmasti meihin kaikkiin vaikutuksen, ei vain hevosrakkaisiin. Siinä on käytännössä katsoen koko Uuden-Seelannin hevosväestö, sanoo Howe, ja te luulitte että siellä oli vain lampaita. No niin luulimme.
062 - 067: Puuttuvat
Skannausten huonon laadun vuoksi näitä kohtia ei voitu kääntää.
068: Hallavaharja
Yksi näistä hevosista on tietenkin mahtava ori Hallavaharja. Ihailin superhevosen seisauttavaa ensiesiintymistä, sanoo Ian McKellen nelijalkaisesta kollegastaan. Hallavaharjaa, Rohanin kuninkaan lauman ylpeyttä ja Gandalfin valitsemaa ratsua esitti Blanco, uskollinen valkoinen ori, sanoo McKellen.
069: Helpotus
Odotus on sitten ohi ja voimme lakata olemasta innoissamme.
070: Eeppinen koko
Useita kuvaupaikkoja, monia juonia, valtavia taisteluita, vastentahtoisia kuninkaita… Ei voi sanoa etteikö Kaksi tornia olisi eeppisin elokuva sitten Cecil B. De Millen eläkkeelle siirtymisen.
071: Ainoa tilaisuus nähdä…
He ovat luoneet kankaalle täyden illuusion, sanoo Sibley. Sitä ei voi nähdä missään oikeassa elämässä. Hobittilan tapauksessa maanviljelijä, joka omisti pellot, olisi erittäin mielellään pitänyt kaikki ne hobittikolot ja tehnyt siitä tavallaan nähtävyyden. Mutta tietenkään siellä ei ole mitään, se on kaikki poistettu ja on olemassa ainoastaan harhana filmillä.
072: Tekniikoiden kehittyminen
Sormuksen ritarit -elokuvan menestys on antanut Peter Jacksonille mahdollisuuden korjata tai parantaa asioita jotka eivät olleet täsmälleen kuten hän halusi alkuperäisten kuvausten jälkeen, sanoo Sibley. Valtavasti uusia ottoja ja kuvia on kuvattu.
073: Örkinmetsästus
Kolmen Ajomiehen jahti Rohanin läpi Urukien perässä!, sanoo John Howe siitä elokuvan osasta mitä hän eniten odottaa. Mutta täytyy sääliä John Rhys-Daviesia joka joutuu Gimlinä juoksemaan ylös kukkuloita täydessä prosteettisessa meikissä!
074: Uruk-Hai
Niin ja ne Urukit, sanoo John Howe Sarumanin pahoista hybridiörkeistä. Jos luulitte saaneenne tarpeeksesenne elokuva-Urukeista… mutta ettehän te tietenkään ole…
075: Miniatyyrimagiaa
Ainutlaatuisen valtavia pienoismalleja, sanoo Sibley. Barad-Dûrin pienoismalli on seitsemän ja puoli metriä korkea, se koskettaa työpajan kattoa. Kamera kulkee kaikkialla mallien ympärillä ja sisäpuolella. Kaikki yksityiskohdat ovat näkyvissä. Sitä ei näe pienoismallina, sen näkee oikeana paikkana.
076: Ympäristöystävällisyys
Kun Edoras rakennettiin Potts-vuoren päälle, koko maisema täytyi palauttaa täsmälleen samaan olotilaan missä se oli ennen urakoitsijoiden saapumista, Brian Sibley selittää: He siirsivät itse maan ja kaikki kasvit. Ne säilöttiin ja kirjaa pidettiin siitä, mistä mitäkin oli siirretty. Juttelin kasvivastaavan kanssa Sormuksen ritarien ensi-illassa ja hän ja hänen tiiminsä olivat juuri saaneet vietyä kaiken takaisin, vuotta myöhemmin. Heidän rakentamansa tiet käyttivät pikkukiviä joenpohjasta, minne ne sittemmin palautettiin. He eivät laittaneet sinne mitään mikä ei olisi ollut kotoisin samasta ympäristöstä.
077: Lentäviä paholaisia
Nazgûlit, jotka ovat vaihtaneet ratsuja mutta ovat yhä tiukasti Sormuksen jäljillä…, sanoo Howe, viitaten Nazgûlien lentoliskomaisiin siivekkäisiin petoihin.
078: Balrog
Olen nähnyt Balrog-kohtauksen kankaalla - vautsi, fanit!, sanoo McKellen muinaisaikojen demonista. Näkyykö se tällä kertaa kahdessa muodossa, niinkuin kirjassa? Tulisena ja sammuneena? Tule jo, joulukuu!
079: Ratsastajien ryntäys
Helmin Syvänteen taistelun kääntökohdassa Gandalf syöksyy samurain lailla taisteluun, sanoo McKellen. Itse asiassa lyhyt vilaus hänestä ja Rohanin ratsastajista iskeytymässä Uruk-Hai-keihäsmiesten muuriin näkyy nykyisissä trailereissa. Vai pitäisikö niitä sanoa keihäsörkeiksi?
080: Richard Taylor
Brian Sibleyn mukaan WETA Workshopin johtaja on projektin toinen nero. Hän on se joka sanoi että jokainen haarniskan kappale tulee olemaan erilainen, että jokaisen aseen tulee olla ainutlaatuinen. Niin suuri on käsityöläisten tarkkuus yksityiskohtien suhteen että Bernard Hillin haarniskan rintakappaleessa on sisäpuolelle kaiverrettu Rohanin hevosenpäävaakuna. Kukaan yleisöstä ei tule koskaan näkemään sitä. Sen tarkoitus oli ainoastaan auttaa Bernard Hilliä pääsemään hahmoonsa. Viimeinen asia jonka hän näkisi ennen kuvauksen alkua tulisi olemaan hänen kuninkuutensa symboli.
081: Rikkoutunut Saattue
Toisin kuin ensimmäisessä elokuvassa, toisessa tulee olemaan kolme samanaikaista juonta. Merrin ja Pippinin seikkailut örkkien ja Puuparran kanssa, Aragornin, Gimlin ja Legolasin jahti ja saapuminen Edorasiin, ja Frodon ja Samin jatkuva matka kohti Mordoria Klonkun kanssa. Kuulostaa jännittävältä.
082: Director's Cut
Ei niinkään syy nähdä tämä elokuva mutta ainakin hyvä syy innostua. Kuukausi ennen Kahden tornin ensi-iltaa me saamme nähdä pidemmän version Sormuksen ritareista. Siihen kuuluu pidempi prologi, jossa on enemmän Isilduria ja mahdollisesti haltiakuningas Gil-Galad; henkilöhahmohetkiä Legolasin ja Gimlin sekä Merrin ja Pippinin välillä; enemmän Aragornia ja Boromiria ja Frodoa ja Gandalfia; Gandalfin selitys siitä, mitä Moria merkitsee; Klonkku seuraamassa Saattuetta jokea pitkin tukin päällä; pidempi luolapeikkotaistelu ja paljon kaivattu lahjojenjakokohtaus Lothlorienissa. Jotkin näistä kohtauksista valmistelevat asioita kakkososaa varten.
083: Kun puut hyökkäävät
Rautapihan tuhoa ei kuvata kirjassa suoraan; Merri ja Pippin vain kertovat summittaisen tarinan enttien hyökkäyksestä. Elokuvassa se esitetään. Raivoisat puumiehet ja huornit hyökkäävät Sarumanin linnakkeeseen. Näemme entit tuhoamassa Orthancin kuilut ja tornin valtava piha jää tulvan alle.
084: Haltiaherrat
Arwenilla, Galadrielilla ja Elrondilla on kaikilla laajemmat roolit elokuvassa kuin kirjassa. He lähinnä saavat puhekohtauksia, joissa he keskustelevat maailman kohtalosta. Kaikki nuo hahmot tipahtavat kokonaan pois tarinasta kirjassa, sanoo Sibley. Elokuvassa me saamme sen tunteen että he ovat selvästi kiinni kaikkien kansojen kohtalossa, ja kiinni siinä tavalla jolla toiset hahmot eivät ole. Heidän koko olemuksensa ja identiteettinsä, heidän kuolevaisuutensa ja kuolemattomuutensa ovat sidottu Sormuksen kohtaloon.
085: Jättihämähäkit
Nyt ollaan taas vuosi lähempänä Lukitarta, sitä kauhistuttavaa hämähäkkiä helvetistä. Aivan, elokuva Kaksi tornia ei pääty samoin kuin kirja tämän muinaisen araknidin hyökkäykseen. Mihin elokuva päättyy? Mahdollisesti Helmin Syvänteen taisteluun. Kirjan toinen puolisko käsittelee Frodon ja Samin seikkailuita, mutta elokuvassa tuo tarina leikataan suureen taisteluun johtavan toiminnan väliin.
086: Haltioita Helmin syvänteessä
Kirjassa Rohanin urheat miehet puolustavat Helmin syvännettä yksin. Näennäisesti tuhoon tuomittu linnake pelastuu kun örkkilauma jää linnoituksenseinämien ja Gandalfin hyökkäyksen väliin. Elokuvassa Rohanin miehet saavat kuitenkin apua haltiolta. Tämän pitäisi auttaa pitämään haltioiden kohtalon lähempänä tarinaa ja tuoda se paremmin yleisön huomioon.
087: Ei soturi-Arwenia
Alkuvaiheessa Arwenin piti olla soturiprinsessa. Ei enää. Päätös palata kirjan Arweniin tehtiin ennen Sormuksen ritarien ensi-iltaa, mutta yhdessä vaiheessa Arwenin piti olla Helmin Syvänteessä muiden haltioiden kanssa. Jotain siitä materiaalista kuvattiin, sanoo Sibley. En usko että näemme siitä mitään.
088: Sarumanin kuolema
Nyt kun tiedämme että Orthanc jää tulvan alle, se kuva Sarumanista joka kiersi internetillä pari vuotta sitten alkaa käydä järkeen. Siinä paha velho näkyy valtavan teollisen rattaan piikin lävistämänä vesilammen äärellä. Kirjassa Saruman ehtii vielä terrorisoida Kontua.
089: Pommiörkkejä
Kun Helmin syvänteen seinät kaatuvat, kirjassa viitataan epämääräisesti ruudin olleen syypää. Mutta se olisi saattanut olla Sarumanin taikuutta… Lähteet kertovat meille että elokuvassa örkit varmasti käyttävät ruutia.
090: Kalmansuot
Frodon ja Samin matka Kalmansoiden läpi, paikan, jossa muinaisina aikoina käytiin valtava taistelu pahaa vastaan, on yksi kirjan aavemaisimmista kohdista. Toivottavasti Jacksonin on onnistunut vangita sen karmivuus.
091: Mahtava musiikki
Lisää Howard Shoren erinomaista musiikkia. Se ehdottomasti auttoi nostamaan jännitettä Sormuksen ritareissa. Jaksamme tuskin odottaa miten hän säesti taistelukohtaukset…
092: Uusi-Seelanti
Saadaan vielä lisää syitä käydä Uudessa-Seelannissa. Turismilautakunnan jäsenet tulevat saamaan suuret palkankorotukset.
092: Hahmojen kehittyminen
Toinen ja kolmas osa ovat hyvin syviä henkilöhahmojen suhteen. Ensimmäisessä Tolkienin täytyi kuvailla yksityiskohtia Sormuksen ja Keski-maan historiasta, sanoo Sibley. Siinä hänen täytyi esitellä valtava määrä hahmoja. Sama tuli eteen myös elokuvassa. Toisessa elokuvassa päästään siihen emotionaaliseen taisteluun ja rakenteeseen, mikä tässä tarinassa on.
094: Draamallinen kaari
On hyvä jos kohdalle osuu sellainen elokuva jossa edes yksi hahmo kehittyy ja muuttuu tai kasvaa jollakin tavalla, sanoo Sibley. Tässä suurin osa hahmoista käy läpi muutoksen. Tarina kertoo muutoksista.
095: Suuria elefantteja
Kohtaus jossa Mûmakil (sotaelefantit) ja Haradrim kulkevat Ithilienin läpi on uskomaton, sanoo Jane Johnsson. Sain nähdä niistä muutaman etuoikeutetun vilauksen leikkaushuoneessa. Voi vain sanoa: tätä on todellinen ihmeentuntu-elokuva.
096: Aragorn ja Arwen
Minua kiinnostaa nähdä miten Aragornin ja Arwenin suhdetta kehitellään kun Arwen ei ole mukana tarinassa, sanoo Brian Sibley. Arwen on kotirintamalla. Luulen että se tulee olemaan draamallisesti mielenkiintoista.
097: Sade
Se todella tulee olemaan kaikkein näyttävin elokuvataistelukohtaus mitä kukaan on koskaan nähnyt - Helmin Syvänteen taistelu, sanoo Jane Johnsson. Se tulee myös olemaan kaikkein märin. Näyttelijöitä ja avustajia kuvattiin viikkoja ja viikkoja öisin tekosateessa. Kaikkein hämmästyttävin digitaalityö mitä olen koskaan nähnyt on siinä kohtauksessa: 10 000 Uruk-Haita lähestymässä laakson läpi. Siinä on todellista uhan ja toivottomuuden tuntua.
098: Orlando Bloom
Olen varma että niille tuhansille faneille mitä hänellä jo on, tulee olemaan vain yksi syy nähdä Kaksi tornia… eli Orlando Bloom, mikäs muu? Sen ei tarvitse olla Orlando Bloom tekemässä mitään erityistä, kunhan se vain on Orlando Bloom, sanoo Sibley.
099: Hobitti
Jos tämä elokuva menestyy, ehkä Jackson tekee Hobitin!
100: Peter Jackson
Peter Jackson saa ainakin viikon unet ensi-illan jälkeen ennen kuin jatkaa seuraavan elokuvan tekemistä!
101: Kuninkaan Paluu
Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, sitten kun on nähnyt Kaksi tornia ei tarvitse odottaa enää kuin vuosi ennen kuin viimeinen osa saa ensi-iltansa!

Faramir (David Wenham)

Faramir on Gondorin käskynhaltijan, Denethorin poika, ja Boromirin veli. Hän on partioimassa Ithilienin metsässä kun hän kohtaa Frodon ja Samin. Hän voisi helposti ottaa Suursormuksen Frodolta.

Faramir on jalo hahmo. Hän edustaa paljon sitä hyvää mitä vielä löytyy tästä rikkoutuneiden valtakuntien ja katoavien kunnioiden maailmasta. Mutta hän on ihmisten heikkoa rotua, jonka mahdin päivät ovat ohi. Lankeaako hän samaan houkutukseen kuin veljensä vai onko hänen tahtonsa voimakkaampi?

Ennen kuin hän kasvatti hiuksensa ja alkoi näyttää hämmästyttävästi Sean Beanilta, australialainen näyttelijä David Wenham esiintyi Audreyna Moulin Rougessa. Hänellä on myös ollut osia elokuvissa Russian Doll, Crocodile Hunter, The Bank, ja pian teattereihin tuleva The Pure. Hän on myös esiintynyt Dark Cityssä ja TV-sarjassa Return to Jupiter… ja näyttäytynyt alastomana leffassa Better Than Sex. Se elokuva saattaa nousta uuteen suosioon kun tytöt rakastuvat häneen Faramirina tänä jouluna…

Gandalf Valkoinen (Sir Ian McKellen)

Vaikka Gandalf näytti menehtyvän Sormuksen ritareissa, niin ei itse asiassa käynyt. Hän saattaa näyttää vanhalta äijänkäppyrältä, mutta hän on itse asiassa maiar, vähäisempi puolijumala. Hänet ja toiset velhot (joita myös kutsutaan nimellä istari) lähetettiin muutamaa sataa vuotta sitten Lännestä Keski-maahan. Lähettäjät olivat valar, Ardan jumalat (Arda on se maailma, jossa Keski-maan maanosa sijaitsee), ja heidän tehtävänsä oli neuvoa Keski-maan kansoja viisaasti. Nyt kun Saruman on kääntynyt pahan puolelle, Gandalf on syntynyt uudestaan Balrogin kanssa käymänsä taistelun kautta ja ottanut Sarumanin paikan veljeskunnan johtajana.

Britti Sir Ian McKellen on nostattanut tunnelmia Magnetona X-Menissä ja palaa ensi vuonna tuon kyseisen elokuvan jatko-osassa. Häneltä ryöstettiin Oscar tämän vuoden gaalassa (se oli ryöstö, minä sanon!) ja melkein sai sellaisen vuonna 1999 osastaan elokuvassa Gods and Monsters, missä hän esitti Frankenstein-elokuvan ohjaajaa James Whalea. Viiden vuosikymmenen pituisen uran tehnyt McKellen on saanut aikaan enemmän hyvää työtä kuin me jaksamme luetella. Me emme todellakaan ansaitse häntä.