Artikkelit

Järin Möyremä

Sormuksen Ritarit -elokuvan monivaiheinen DVD/VHS-julkaisu kelpasi kuluttajille

New Line Home Entertainmentin strategia palkittiin useilla palkinnoilla ja Top Ten -listoilla.

Los Angeles (21.4.2003): Taru Sormusten Herrasta: Sormuksen Ritarit teki historiaa New Line Home Entertainmentin kaikkien aikojen parhaiten myyvänä julkaisuna. Se tuotti enemmän tuloja DVD-myynnistä kuin mikään muu vuoden 2002 julkaisuista, ja Taru Sormusten Herrasta: Sormuksen Ritarit muodostikin suuren osan New Line Home Entertainmentin menestysvuoden tuloista, tuottaen yli miljardin dollarin bruttomyyntitulot Pohjois-Amerikassa vuonna 2002.

Vastaten kuluttajien vaatimuksiin syvällisemmästä Taru Sormusten Herrasta -kokemuksesta, New Line Home Entertainment julkaisi viime vuonna Taru Sormusten Herrasta: Sormuksen Ritarit -elokuvan kolmena eri versiona. 7. elokuuta 2002 julkaistiin videona ja DVD:nä elokuvan teatteriversio, ja mukana tuli kymmenen minuutin kulissien takainen katsaus seuraavaan osaan (Kaksi Tornia). 15. marraskuuta ilmestyi Special Extended Edition, neljän DVD:n paketti, jolla on yli kuusi tuntia erityisesti DVD:lle tehtyä lisämateriaalia, sekä kolmen ja puolen tunnin versio Sormuksen Ritareista, joka sisältää puoli tuntia ennennäkemättömiä kohtauksia, jotka on saumattomasti sisällytetty tarinaan käsikirjoittaja-ohjaaja Peter Jacksonin johdolla. 15. marraskuuta julkaistiin myös Collector's DVD Gift Set, jonka pakkauksen on suunnitellut Alan Lee, ja joka sisältää Sideshow Wetan suunnittelemat Argonath-kirjatuet.

Vuoden loppuun mennessä Taru Sormusten Herrasta: Sormuksen Ritarit oli ykkösenä vuoden 2002 DVD-myyntivoittolistalla ja kakkosena yhdistetyllä (DVD ja VHS) myyntivoittolistalla. Kriitikot ylistivät Special Extended Editionin syvyyttä, The Chicago Tribune oli jopa sitä mieltä, että tämä neljän levyn paketti nosti rimaa, ja USA Today oli samaa mieltä: Tässä paketissa on kaikki! Tammikuussa 2003 Taru Sormusten Herrasta: Sormuksen Ritarit sai seuraavat kuusi palkintoa arvovaltaiselta DVD Premiere Awards -raadilta:

DVD Premiere Awardsin lisäksi Taru Sormusten Herrasta: Sormuksen Ritarit nimettiin vuoden 2002 parhaaksi DVD:ksi myös Golden Satellite Awards -juhlissa. Special Extended Edition pääsi kärkijoukkoon useilla vuoden 2002 DVD-julkaisuja puntaroivilla listoilla: Entertainment Weekly arvosti sen vuoden parhaaksi teatterielokuvaksi Top 10 DVD -listallaan, New York Times listasi sen vuoden 2002 parhaaksi elokuvaksi, Chicago Sun-Times laittoi sen ykkösvalinnaksi kiinnostavimpien DVD-julkaisujen listallaan, ja Los Angeles Timesin listallakin se oli vuoden 2002 toiseksi paras DVD.

Olemme tyytyväisiä siihen, että niin elokuvaväki, kuluttajat kuin kriitikotkin tunnistivat Taru Sormusten Herrasta: Sormuksen Ritarit -elokuvan kolmen eri version arvon ja ainutlaatuisuuden, sanoo New Line Home Entertainmentin toimitusjohtaja Stephen Einhorn. Kun lähestymme vastaavaa julkaisuputkea Taru Sormusten Herrasta: Kaksi Tornia -elokuvan kohdalla, Sormuksen Ritareista saamamme kokemus vahvistaa, että Taru Sormusten Herrasta soveltuu erityisen hyvin DVD-formaattiin, ja että markkinoilla on tilaa Peter Jacksonin elokuvavision erilaisille versioille.