Tolkienin teokset

Kaikkea J. R. R. Tolkienista!

Kirjat

Esittelen täällä lyhyesti Tolkienin teokset: Hobitti eli sinne ja takaisin, Taru Sormusten Herrasta, Silmarillion ja Keskeneräisten Tarujen Kirja. Sekä kerron hieman Tolkienin kirjoitustyylistä. Olen myös koonnut sivulle runoja Tolkienin kirjoista.

Tolkienin teokset ovat maailmalla hyvin laajalle levinneitä. Taru Sormusten Herrasta on käännetty yli kahdellekymmenelle kielelle! Tarkempaa tietoa käännöksistä ja muusta Tolkienin tuotannosta löytyy Internet Tolkien Book Societyn sivuilta.

Hobitti, eli sinne ja takaisin, julkaistu 1937
"Kirous! Kirous! Kirouss!" sähisi Klonkku. "Kirous Reppulille! Poissa! Mitä sillä oli taskussaan? Me osataan arvata, osataan aarre. Se on löytänyt sen, niin se on. Minun syntymäpäivälahjan!"
Taru Sormusten Herrasta, julkaistu 1954-1955
...ja katso! etumaisessa laivassa hulmahti suuri lippu ja tuuli avasi sen laivan kääntyessä kohti Harlondia. Siinä kukki Valkoinen Puu, ja se oli Gondorin tunnus; mutta sen ympärillä oli seitsemän tähteä ja sen yläpuolella korkea kruunu: Elendilin tunnukset joita yksikään ylimys ei ollut kantanut ikiaikoihin.
Silmarillion, julkaistu 1977
"Terve Gurthang! Sitä kättä sinun on totteleminen joka kahvaasi käyttelee, eikä sinulla ole muuta herraa. Et kavahda kenenkään verta. Otatko siis Túrin Turambarin, surmaatko hänet sukkelaan?"

Ja kärjestä kaikui ääni vastaukseksi: "Ilomielin juon vertasi unohtaakseni herrani Belegin veren ja syyttä surmatun Brandirin veren. Sukkelaan surmaan sinut."
Keskeneräisten Tarujen Kirja, julkaistu 1980

Runoja Tolkienin kirjoista
Epäilystä, pimeästä auringon nousuun
laulaen astuin minä, miekkani vedin.
Toivon ääriin ratsastin ja sydämeni särkyi:
nyt on vihan, tuhon aika, taivaan punahehkun!
WSOY
Tolkienin kirjojen suomalainen kustantaja.
Muuta