Äänestä Worldcon Helsinkiin 2017 - Helsingissä äänestystilaisuus 6.8. ja 13.8.

Zisatto

Hobitti
Hei kontulaiset!
Huomasin, ettei täällä ole käyty keskustelua Helsingin Worldcon-hankkeesta. Meillähän on jo kaksi vuotta ollut käynnissä hanke saada maailman merkittävin scifi- ja fantasiatapahtuma Worldcon Helsinkiin Suomen 100-vuotisjuhlavuonna 2017. Yritimme saada vuoden 2015 Worldconia, mutta vuoden 2013 Worldconissa jäimme 35 äänen päähän voitosta.
Kilpailu on tiukka myös tänä vuonna. Jos haluat äänestää Helsinkiä, toimi nopeasti sillä äänestysmahdollisuudet päättyvät pian. Äänestys loppuu tämän vuoden Worldconissa joka järjestetään Spokanessa Yhdysvalloissa 19.-23.8.
Worldconin isäntäkaupungin valitsevat Worldconin kävijät: äänestääkseen pitää maksaa tämän vuoden Worldconin alin osallistumismaksu eli ns. kannatusjäsenyys. Lisäksi äänestyksen yhteydessä maksetaan vuoden 2017 Worldconin kannatusjäsenyys. Yhteensä nämä tekevät 70 euroa.
Jos haluat äänestää, vielä muutaman päivän ajan tässä linkissä mainittu järjestelmä toimii:
www.helsinkiin2017.org/aanestys
Vielä senkin jälkeen äänestää voi siten, että toimittaa tämän vuoden Worldconin kannatusjäsenmaksun ja äänestysmaksun Helsinki in 2017 -hankkeelle ja me viemme ne perille täytetyn ja allekirjoitetun äänestyslipun kanssa. Tarkempia ohjeita voi kysyä hankkeemme info-mailista.
Jos olet Helsingissä huomenna torstaina 6.8., Oluthuone Kaislassa voi klo 17 alkaen hoitaa koko äänestyksen maksuineen päivineen – otamme äänet mukaan Spokaneen vietäväksi.
Viimeinen tämänkaltainen mahdollisuus äänestää on torstaina 13.8. Helsingin scifimafiassa St. Urho's Pubissa klo 19 alkaen.
Lisätietoja koko hankkeesta: www.helsinkiin2017.org
 
Kallista lystiä, mutta tietysti on järkevää että äänestys tapahtuu nimenomaan niiden kesken jotka osallistuvat tapahtumaan (tai ovat valmiita laittamaan rahaa saadakseen tapahtuman tiettyyn kaupunkiin). Ei tule sitä että tieto kulkee halki kaveripiirien ja se kaupunki voittaa jonka kävijöillä on eniten kavereita :p Mieluusti kannattaisinkin, mutta ei veny kodinhoidontuki ihan noin pitkälle.
 
Joo, kallista se on. Toisaalta se on vastikkeellista sikäli, että rahalla saa osallistua Hugo-nimeämisiin ja äänestyksiin. Tosin tämän vuoden jäsenyydellä ei enää saa muuta vastiketta kuin äänioikeuden isäntäkaupunkiäänestyksessä, tämän vuoden Worldconin "muistokirjan" ja oikeuden nimittää ensi vuoden Hugo-ehdokkaita.
Jos kovasti kiinnostaa osallistua, mutta raha ei riitä, sellaistakin voi tehdä että ostaa kimpassa useamman henkilön kanssa tämän äänioikeuden yhdelle.
 
Minä huhuilin lärvikirjassa kokoon kaksi muuta maksamaan ääntä. Muut osakkaat löytyivät nopeasti ja nyt on jo maksut maksettu ja lippulappuset tulosteltu, vain täyttämistä ja suomalaisille coniin menijöille lähettämistä vailla. :)
 
Minä hoidin omalta osaltani äänestyksen jo hyvissä ajoin ja toimitin paperit Spokaneen lähtijöille jo Archipelaconissa. Jos saamme Wolrdconiin Helsinkiin, täältä löytyy varmasti innokkaita osallistujia ja etenkin vapaaehtoisia. Puhuimmekin jo viikonlopun miitissä, että meidän Oxonmoottiin lähtijät voisivat viedä mukanaan mainoksia, jos Helsinki voittaa.
 
  • Like
Reaktiot: Mic
Minä puolestani panostin worlconiin Suomenlinna-piknikillä. Katsoin palkkani riittävän satsaukseen.
 
  • Like
Reaktiot: Mic
Kiitos Douv ja muut äänestäneet!
Jos ääniä tarvitsee toimittaa perille, tuolta äänestys-linkistä löytää osoitteen johon niitä voi lähettää perille vietäväksi. Voi myös tuoda Helsingissä tänään ravintola Kaislaan ja viikon päästä St. Urho's Pubiin – tai ottaa yhteyttä ja sopia jostain muusta toimitustavasta.
 
Viimeiset mahdollisuudet äänestää Helsinkiä Worldconin isäntäkaupungiksi ovat käsillä!

Virallinen etä-äänestys on päättynyt, mutta voimme vielä viedä ääniä, äänestysmaksuja ja tämän vuoden Worldconin kannatusjäsenmaksuja perille Spokaneen.

Järjestämme vielä yhden tilaisuuden, jossa voi helposti äänestää Helsinkiä.

Torstaina 13.8. päivystämme klo 16–18.45 Cafe Lasipalatsissa (Mannerheimintie 22-24) ja klo 19 eteenpäin St. Urho's Pubissa (Museokatu 10) Helsingissä.

Näissä tilaisuuksissa:

–Voit hoitaa koko äänestyksen siihen liittyvine maksuineen

–Jos olet jo Sasquanin jäsen, voit maksaa äänestysmaksun ja äänestää

–Jos olet Sasquanin jäsen ja maksanut äänestysmaksun, voit tuoda meille äänestyslomakkeen Spokaneen vietäväksi.

Voit maksaa kortilla tai käteisellä.

Jos et pääse paikalle, maksut on mahdollista hoitaa myös Holvin kautta osoitteessa www.helsinkiin2017.org/sasquan

Toisin kuin aiemmin, tuota osoitetta voi nyt jakaa vapaasti. Emme enää myy jäsenyyksiä, vaan otamme rahaa vastaan perille vietäväksi.

Jos maksat maksut etkä pääse torstaina paikalle, ota yhteyttä Helsinki in 2017 -hankkeeseen äänen perille toimittamista varten. Sähköpostiosoite on info at helsinkiin2017.org - tai voit kysyä neuvoja tässä.
Äänestysjärjestelmän pääpiirteet kerrotaan tämän ketjun aloitusviestissä.
 
Kohta saamme alkaa jännittää Worldcon-äänestyksen lopputulosta, joka virallisesti julkistetaan Suomen aikaa lauantai-iltana 22.8. Tietoja tuloksesta vuotaa todennäköisesti jo aiemmin saman päivän aikana.
Suurin osa Spokaneen matkaavista suomalaisista lähtee reissuun tiistaina 18.8. Koetamme parhaamme mukaan markkinoida Suomea ja suomalaista fandomia amerikkalaisille äänestäjille!
Jos itse haluat vielä auttaa Helsinkiä voittoon, se tapahtuu parhaiten äänestämällä.
Äänestäminen on mahdollista vielä muutaman päivän ajan. Päivitetty äänestysohje on täällä:

www.helsinkiin2017.org/aanestys

Toivotaan että voitto tulee kotiin!
 
Suuren suuret onnittelut koko projektin takana olleelle porukalle! Mahtavaa että voitto tuli kotiin!

Täältä löytyy varmasti hyvin myös vapaaehtoisia itse tapahtumaan kun sen aika koittaa. Olen yhteydessä järjestäjätahoon myöhemmin (kunhan juhlinnaltaan ovat toipuneet), voin viedä syyskuussa mainoksia Oxonmootiin mennessäni, jotta britit ymmärtävät alkaa säästää matkakassaa vuotta 2017 varten. :)
 
Kiitos kaikki äänestäneet ja ennen kaikkea kiitos järjestäjille! Tästä tulee kertakaikkisen maanmainio tapahtuma =) =) =)

Tämä kuulemma ratkaisi myös sen, mitä siippani antaa minulle synttärilahjaksi vuonna 2017: tietysti pääsylipun Worldconiin =)
 
^ Siipan kannattanee tosin hankkia synttärilahja kunnolla etukäteen, koska tulee todennäköiseksi halvemmaksi siten! :)
 
Oiva paikka harjoitella vapaaehtoistyötä Worldconia varten on Finncon ensi vuonna Tampereella heinäkuun alussa! Jo nyt kannattaa alkaa katsella sopivaa majoituspaikkaa.
 
Ylös