Piirustuskilpailun äänestys 1.-14.12.2014

Piirustuskilpailun äänestys 1.-14.12.2014

  • Beornin laitumien mehiläiset

    Votes: 2 7,4%
  • Yksinäisen Vuoren rastas ja korppi Roäc

    Votes: 4 14,8%
  • Berúthielin musta kissa

    Votes: 5 18,5%
  • Isäntä Magotin koirat

    Votes: 0 0,0%
  • Garm pakenee Chrysophylaxia

    Votes: 2 7,4%
  • Konnun orava kohtaa Mordorin mustan oravan

    Votes: 1 3,7%
  • Synkmetsän musta orava

    Votes: 13 48,1%

  • Total voters
    27
  • Poll closed .

Fairy tale

Lapinorava
Smial Juhlapuu järjestää kaikille avoimen piirustuskilpailun 1.9.-30.11.2014 aiheella Keski-Maan eläimet. Kilpailuun osallistuvat piirustukset voidaan julkaista Smial Juhlapuun Juurella julkaisussa.

Sinun ei tarvitse kuulua Smial Juhlapuuhun, jotta voit osallistua kilpailuun, vaan riittää että löydät tämän haasteen täältä Projektipajasta ja innostut tarttumaan lyijykynään/tussiin/liituun/hiileen/pensseliin tms. ja aiheena Keski-Maan eläimet inspiroivat piirtämään. :)

Eläin mainitaan joko suoraan kirjassa, se vilahtaa elokuvissa tai siihen viitataan "rivien välissä". Tällä tarkoitan, että monet kotieläimet on mainittu ehkä vain ohimennen yleisesti, eikä sitä ole ehkä suoraan nimetty mitenkään (lampaat, aasit tms). Jos valitset eläimen, josta ei ole suoraa mainintaa, olisi kiva kuulla piirustuksen yhteydessä vaikka yhdellä lauseella miksi tulit valinneeksi tämän eläimen/eläimet ja missä ympäristössä se elää? (Rohanin kyyhky, Gondorin hirvi jne.)

Valmiin piirustuksen (mahdollisen lyhyen kuvatekstin kera) voit liittää tähän topikkiin linkillä aina seuraavaan viestiin. Viimeistään 30.11.2014 tänne postatut/linkitetyt kuvat ovat mukana äänestyksessä. Äänestys tapahtuu 1.-15.12.2014.

Edit: kuvaa tai sen pikselimäärää voi pienentää kuvankatselu/kuvanmuokkausohjelman avulla. Esim XnView.

Voittajalle on luvassa pieni palkinto, joka tulee Tolkien-seuralta.
Iloista syksyn odotusta kaikille piirtäjille. :D
 
Hei, muistakaahan tämä piirustuskilpailu! Ei vielä kiire ole, mutta kuvia voi jo lähettää. Itse yritän ainakin saad aikaiseksi jonkin työn. Piirtäminen kun on oikeasti mukavaa puuhaa vaikka aika nyt onkin vähän kortilla :)
 
Varmistan vain että onko tietokoneen piirustusohjelma sallittu työväline? Minulla on yksi isompi projekti jota varten tarvitsisin harjoitusta ja tämä työ olisi omiaan siihen tarkoitukseen. Tekisin työn siis kosketusnäytön ja kynän kanssa, joten itse loukittelen sen kuitenkin piirtämiseksi vaikka se ei ole puoliksikaan yhtä kivaa kuin oikea fyysinen paperi ja maalit.
 
Digimaalaus on imo maalaamista siinä missä siveltemällä maalaaminenkin. Kuvittelin tekniikan muutekin olevan vapaa, vaan mitä sanovat kisan järjestäjät?
 
no yhtenä niistä jotka olivat mukana miettimässä kilpailua uskallan nyt ottaa riskin ja laittaa tuo tietokoneella tuotetun työn esille. En usko että vastustus on suurta, mutta ainahan työn voi diskata jos moni on sitä mieltä ettei työ ole sopiva. Rehellisyyden nimissä tunnustan myös että työtä on ollut mukana tekemässä Mushu 3kk. Hän auttoi taustan tekemisessä:)
_______________________________________________________________________
mehil%C3%A4nen.jpg
Ilma surisi ja sirisi ja hurisi. Kaikkialla lenteli mehiläisiä. Ja minkälaisia mehiläisiä! Bilbo ei ollut eläissään nähnyt mitään niiden kaltaista.
>>Jos tuollainen pistäisi minua, minä turpoaisin kaksikertaiseksi!>> hän tuumi.
Ne olivat herhiläisiä isompia. Kuhnurit olivat suurempia kuin ihmisen peukalo, reilusti suurempia, ja keltaiset raidat leimusivat syvänmustassa keskivartalossa kuin kulta.
>>Lähellä ollaan>>, sanoi Gandalf. >>Olemme tulleet mehiläislaitumille.>>


Hmm... Syystä tai toisesta minulla ei ole lupaa muokata viestiäni... No laitan sitten uuden perään.
Minusta ei haittaa vaikka kuvassa esiintyisi joku muukin hahmo kunhan eläin on pääosassa. Mutta mitä sanovat muut ja erityisesti Fairytale joka on pääpukarina kisan järjestämisessä?
 
Yritänpä nyt laittaa tähän kuvaliitteen, kun vihdoin saatiin kotikone toimimaan pitkän tauon jälkeen.
Aihe on minullakin Hobitista: Yksinäisen vuoren rastas sekä kääpiöiden kanssa puhunut vanha korppi Roäc Carcin poika.
Tekniikka: lyijykynä.
 

Liitetiedostot

  • kraak2 (3).JPG
    kraak2 (3).JPG
    114,9 KB · Katseluja: 207
Isilmírë sanoi:
Digimaalaus on imo maalaamista siinä missä siveltemällä maalaaminenkin. Kuvittelin tekniikan muutekin olevan vapaa, vaan mitä sanovat kisan järjestäjät?

Tämä seikka tuli eilen puheeksi myös toisessa keskustelussa. Onhan se oma käsi ohjaamassa kynää tai piirrettävää tuotosta myös tietokoneen avulla, joten tämä on sallittu keino.


sagitta sanoi:
Kuullostaa kivalta.
Saako työssä olla eläimen lisäksi joku muu hahmo, esim. haltia?

Aiheena eläin tai eläimet ovat kuitenkin pääosassa ja keskiössä. Jos aiheena olisi haltia, ei kukaan kaiketi kiinnittäisi pahemmin huomioita, jos haltian olkapäällä on kotka tai kämmenellä kyyhky? Mutta haltia olisi edelleen piirroksen keskiössä ja pääaiheena. Voit miettiä, millä asetelmalla saat haltian sivurooliin ilman että se on todellisena päähahmona piirroksessasi.
 
Päätinpä sitten jättää nuo haltiat kokonaan sivuun.
Tässä on yksi Berúthielin mustista kissoista.
Tekniikka: vesivärit
 

Liitetiedostot

  • Beruthiel´s cat.jpg
    Beruthiel´s cat.jpg
    135,7 KB · Katseluja: 146
Kilpailuaika lähenee puolta väliä. Vielä siis ehtii hyvin mukaan.

Jos saan jollain konstilla oman "yritelmäni" tänne, niin ehkä osallistumisen rima laskee? En ole piiränyt vuosiin yhtään mitään. Hauskoja ja hellyttäviä harjoitelmia löytyy jo tuosta keittiön penkiltä.
 
Minusta työt kilpailevat ja siksi samalta tekijältä voi olla useampia. Itsekin jossain vaiheessa haaveilin toisenkin työn tekemisestä kun tuo oli enemmän tuommoinen harjoitus, mutta voi olla etten ehdi tehdä.
 
Toivottavasti muut ovat samaa mieltä kanssani että useampi työ on sallittu. Minulla on nimittäin tässä nyt toinenkin työ.
Tämäkin on vähän harjoitustyö, sillä tyyli on minulle ihan uusi.
Saanko esitellä, isäntä Magotin koirat.
oFFHim0H9Rj8Is1MWB9HR1ThxDG2_x4cOOosNJeZ92E=w338-h235-p-no
 
Viimeinen osallistumisviikko alkaa! Nyt kaikki Hobittileffan lippuakin jonottaneet voivat huokaista liput kourassa ja etsiä laatikon kätköistään sen tänne ajatellun piirustuksen. Aikaa aivan uudenkin piirtämiselle vielä on.
 
Last edited:
Käskystä! Viimeinkin minulla oli viikonloppuna aikaa muullekin kuin orkesterille. Jatkan koira-aiheella.

Kuvassa maamies Gilesin koira Garm, jonka pinkoo pakoon törmättyään lohikäärme Chrysophylaxiin.

Skanneri söi piirustuksesta yksityiskohtia ja kaikkea muutakin, mutta saa siitä selvää. En ole aikoihin piirtänyt oikein muuta kuin kasvomuotokuvia. Tässä on ihan taustakin eikä edes yhtään ihmistä. Jos hurjaksi heittäydyn ja aika riittää, saatan toteuttaa toisenkin piirustusidean.

PS: Vihaan kaikkia kelta-mustaraidallisia, pöriseviä ja pistäviä kammotuksia, joten Jaamarin ensimmäistä kuvaa katsoessa menee ikävästi kylmät väreet... :D Mutta se on kyllä todella hieno ensimmäiseksi digimaalaukseksi. Sekä Jaamarilta että Mushulta.
 

Liitetiedostot

  • Garm_Juhlapuu.jpg
    Garm_Juhlapuu.jpg
    251,7 KB · Katseluja: 0
Nyt on uhmattu kaikkia skannauksen lakeja ja kuvanliittämisen lakeja, koska skannausjälki on surkea, söi kasvillisuudenkin.
Minähän en ole mikään ohjelmanikkari ja kuvankäsittelyn taituri. Käytin puukyniä, tussia ja väriliituja.

Mutta tässä se nyt on: Konnun orava kohtaa Mordorin mustan oravan.

kurret.jpg
 
sain vihdoin maalattua työni tänään. tulee viime tingassa mutta tässä olisi.
Synkmetsän musta orava

Metsässä oli mustia oravia. Vähitellen Bilbon tarkat uteliaat silmät erottivat vilaukselta oravia puikkimassa tieltä pois ja juoksentelemassa runkojen takana. – – He yrittivät metsästää oravia ja menettivät monta nuolta ennen kuin yksi niistä oli kaadettu polulle. Mutta kun se oli paistettu, kävi ilmi että se maistui aivan kamalalta, eivätkä he sen jälkeen enää ampuneet oravia.

orava uus 1 (2).jpg
 
Puoleenyöhön asti tänne lisätyt piirrokset lisätään mukaan äänestykseen ja omaa suosikkiaan voi alkaa äänestämään huomenna, kun kaikki kisaan osallistuvat on lisätty mukaan äänestykseen. No olipas taas vaikeasti sanottu, mutta käsititte varmaan. :)

Edit: 0:00 Kilpailussa on mukana lopulta siis 7 piirrosta.
Äänestys voi alkaa.
 
Last edited:
Ääneni annoin vaikka kyllä ei ollut helppoa valita mille työlle. Äänestäkää muutkin joukoin sankoin!
 
Piirustuskilpailun äänestysaika on päättynyt. Voittajaan ollaan yhteydessä lähipäivien aikana.
Paljon onnea voittajalle! :) :1420:
Ja kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille ja äänestäneille.
 
Ylös