Arjen nyrjäyttäminen

Nyt nyrjähti ja pahasti! 8-luokkalaisen äidinkielenkirjassa käsitellään keskustelua täältä vuodelta 2004. Aiheena rakkausromaanit ja keskustelijoina oli ainakin Ereine ja Thali (nämä tunnistin).
 
No mutta, saisiko tuosta sivusta / noista sivuista kuvaa tänne?
 
Tällä kertaa arki nyrjähti, kun pitkän nettikatkoksen aikana sain vahingossa selville, että Chrome-selaimen kauan ihailemani offline-tilassa ilmestyvä pikselidinosaurus onkin peli jossa hypitään kaktusten yli ja kerätään pisteitä. Vähänkö siistiä. :D

Kosketusnäyttölaitteilla peli toimii napauttamalla, tietokoneella välilyöntinäppäimellä.
 

Liitetiedostot

  • offline.png
    offline.png
    113,6 KB · Katseluja: 0
Tuli taas tässä kontuiät puheeksi ja tajusin että olen liittynyt tänne 12-vuotiaana ja vietin tuossa loppuvuodesta 12-vuotiskontusynttäreitä. Olen siis ollut puolet elämästäni kontulainen! :wtf: Kuinkakohan moni voi sanoa samaa?

(Jos nyt ihan tarkkoja ollaan niin tämä käännekohta tapahtuu vasta vähän keväämmällä, mutta koska matikka ja pikkuasioista nillittäminen eivät yhtään ole mun juttujani, mennään nyt tällä vuositason laskelmalla :grin:)

Pileet :1420:
 
Minulla on menossa vasta kahdeksas vuosi. Jotenkin olen niin juurtunut tänne että olisin kuvitellut vuosia olevan takana paljon enemmän. Mutta on se silti yli kolmasosa elämästäni!
 
No nyt piti sitten ruveta itsekin laskeskelemaan, että 12 vuotta Konnussa tulee täyteen ensi kesäkuussa. Puoli elämääni tulen täällä kuitenkin henganneeksi vasta 54-vuotiaana, joten siinä suhteessa Steel kyllä lyö laudalta ihan kevyesti ;)
 
Minulla tuo puolen elämän rajapyykki tulisi laskujeni mukaan vastaan 42 vuotiaana kun olen viettänut konnussa 21 vuotta. Eli on siihenkin vielä matkaa.

On muuten vähän nyrjäyttävää myös tajuta että en oikeasti osaisi enää laskematta sanoa kuinka vanha olen! Jos joku sitä nyt kysyisi niin joutuisin ihan oikeasti miettimään. Missäköhän vaiheessa nuo vuodet ovat näin menettäneet merkityksensä. Tai ehkä enemmänkin niiden laskeminen on menettänyt merkityksensä.
 
Minäkin mietin eilen että vähän hurjaa että Konnussa on jäseniä, jotka eivät olleet ehkä vielä syntyneetkään kun liityin Kontuun. Minusta on hyvä että tänne tulee nuorempiakin mutta tulee vähän vanha olo :) Minulla olisi enää kahdeksan vuotta siihen että olisin ollut täällä puolet elämästäni, se ei ole mikään kauhean mahdoton ajatus.
 
Ereine, arvaa vain kuinka vanhalta tuntuu, kun nyt tämän ketjun kautta taas porautui tajuntaan, että olen esim. Steeliä 15 vuotta vanhempi. Ihan äskenhän minäkin vielä olin vähän päälle parikymppinen opiskelija... =D
 
Minulle tulee 12 vuotta täyteen loppusyksystä. Nyt Konnussa voin sanoa kuluttaneeni noin 1/4 elämästäni. Ja jos nukkumiseen lasketaan menevän 1/3 niin eihän muulle elämälle paljoa aikaa jääkään. Tämä on nyt hatusta vedetty oma laskukaava, mutta asian saa kuulostamaan hurjemmalta erilaisia numeroita käyttämällä ja niitä keskenään vertaamalla. :)
 
Last edited:
Mielenkiintoista ruveta näitä pohtimaan. Kymmenen vuotta Kontua tulee täyteen ja vajaa neljännes elämästä. Monet kontulaiset voisivat olla lapsiani, jo aikuisetkin sellaiset. Hiljan sain kuulla, että vain pari vuotta minua vanhemmasta serkustani on tulossa mummo.
 
Hiljan sain kuulla, että vain pari vuotta minua vanhemmasta serkustani on tulossa mummo.

Kyllä tuollainen nuoren ihmisen mummous nyrjäyttää arjen. Mun serkustani tuli kaksi vuotta sitten mummo ja hän oli 37-vuotias. Olipa oman esikoisensa saanut 16-vuotiaana, että tuo kulkee tuolla sukuhaarassa. Miettikää nyt ihmiset, 37-vuotias mummo. Minusta, joka en ole viitsinyt edes omia lapsia saada, se kuulostaa hyvinkin hmmm... erilaiselta elämältä. :grin:
 
Kaveri näytti tätä kuvaa aiemmin päivällä ja kommentoi, että "On kyllä mielenkiintoiset jalat tuolla äijällä."
 

Liitetiedostot

  • 000110.JPG
    000110.JPG
    46,3 KB · Katseluja: 0
Hups. Joku on tai9nnut keskittyä liikaa yksityiskohtiin ja hukata kokonaisuuden :D
 
Tämä uutinen myös nyrjäytti arkeani, se on vuodelta 1952. En tiennyt että ilmastonmuutoksesta puhuttiin jo silloin.

1506980_10152767021088978_5877361979775285847_n.jpg
 
Tuli taas tässä kontuiät puheeksi ja tajusin että olen liittynyt tänne 12-vuotiaana ja vietin tuossa loppuvuodesta 12-vuotiskontusynttäreitä. Olen siis ollut puolet elämästäni kontulainen! :wtf: Kuinkakohan moni voi sanoa samaa?

Siis pieni laskutoimitus: Olen ollut täällä nyt suurin piirtein yhdeksän vuotta. Tuohon kun lisää 42 vuotta, niin sen jälkeen tulen olleeksi täällä puolet elämästäni. Ja kun lisään nykyiseen ikääni tuon 42 vuotta, niin täytän silloin 102 vuotta vuonna 2057. Sitä odotellessa [22].
 
Eilen kuulin väitteen, että termi pro gradu olisi jäämässä pois käytöstä ja sitä kutsuttaisiin maisterin tutkielmaksi. Joo, kyllähän me usein puhutaan kandi(daati)n tutkielmista proseminaaritutkielmien sijasta ja englanniksi gradut ovat Master's thesiksiä... Mutta jotenkin tuntuu yllättävän vaikealta ajatella, että kohta yliopistoissa ei tehtäisikään graduja. Se kuuluu varmaan yliopisto(-opiskelijoiden)maailman tärkeimpiin sanoihin, kuinka kauan edes menisi tottua käyttämään toista sanaa?
Tylsästi nyrjäyttävää tämä vanhan latinalaisen perinteen karsiutuminen.
 
Sama karsiutumisilmiä näkyy myös Tampereella. Täällä on tylsästi jo muutaman vuoden ajan annettu graduista arvosana asteikolla 1-5. Minä en voi saada gradustani koskaan laudaturia. :(
 
:wtf::knockout: Googletin "maisterintutkielma" ja vähän masennuin, näköjään HY:ssäkin on ainakin maa- ja metsätaloustieteellisessä käytössä. Näen tässä kehityksessä siintävän "silloin kun minä olin nuori!"-puheenaiheen. Kyllä silloin gradut oli graduja ja arvosanat kirjaimia nih. Ennen oli kunnollista, kohta ei oo kunnollista.
 
Ylös