Kontuvaellus

RE: VIELÄ EHTII MUKAAN Seitsemisen kansallispuistoon 13.-14.7.2013

Hyvää patikointia teille, toivottavasti tulee hyvät ilmat. Mie olen silloin leirillä eikä taloudellinen tilanne anna myöten tehdä lisäkoukkausta kotimatkalla.
 
RE: VIELÄ EHTII MUKAAN Seitsemisen kansallispuistoon 13.-14.7.2013

Anteeksi että varmistan vasta nyt, mutta minäkään en tule. En jaksa miettiä makuupusseja ja muita varusteita eli niiden lainaamista tai ostamista, enkä hirveästi jaksaisi matkustella muutenkaan (enkä minä edelleenkään tykkää ajatuksesta, että pitäisi nukkua ulkona itikoiden syötävänä).
Toivottavasti toistekin järjestetään jokin pikkuvaellus, niin tulisin oikein mielelläni mukaan.
 
RE: VIELÄ EHTII MUKAAN Seitsemisen kansallispuistoon 13.-14.7.2013

Minäkään en ikävä kyllä pääse, joudun olemaan kyseisen vkolopun töissä, että saan miittiajan
vapaaksi.
 
RE: VIELÄ EHTII MUKAAN Seitsemisen kansallispuistoon 13.-14.7.2013

Onko ketään osallistujaa nyt tulossa Pe-La mökkimajoitukseen? Mikäli on niin olemme varmaankin lähdössä sinne perjaintaina joskus klo 16 tietämillä eli Tampere ohitetaan noin klo 17 ja perillä mökillä ollaan joskus 18:30 paikkeilla.

En nyt osaa tuolta kartalta tarkasti katsoa etäisyyksiä, mutta miltä kuulostaisi jos mentäisiin Koveron parkkipaikalle ja siitä käveltäisiin reitti Kovero-Kirkkaanlamminkangas-Susikangas-Iso Kivijärvi-Pitkäjärvi-Tuulimäki-Liesjärvi. Sunnuntaina sitten takaisin Liesjärvi-Jokiristi-Kovero (mahdollisesti koukkaus Multiharjun kautta jos jaksaa)?
 
RE: VIELÄ EHTII MUKAAN Seitsemisen kansallispuistoon 13.-14.7.2013

Päätettiin Novan kanssa sittenkin kokeilla vähän erilaista yöpymistapaa ja tilattiin meille riippumatot ja niihin kuuluvat laavukankaat. Nyt vaan toivotaan että sieltä löytyy sopivia puita niiden ripustukseen :p
 
RE: VIELÄ EHTII MUKAAN Seitsemisen kansallispuistoon 13.-14.7.2013

Innokkaana retkeilijänä olen täällä taustalla mielenkiinnolla seurannut teidän retkisuunnitelmaa ja nyt on pakko täältä sivusta huudella, että tahdon ehdottomasti kuulla sitten kokemuksia tuosta riippumatto yöpymisestä! :)

Oikein mukavaa ja onnistunutta retkeä teille! Toivotaan että sää suosii.
 
RE: VIELÄ EHTII MUKAAN Seitsemisen kansallispuistoon 13.-14.7.2013

Jännätään vaan ehtiikö tilaus tulla ajoissa kun lekallakin lomat pyörii. Mutta sitten vaikka haetaan se itse jos ei muu auta.
Miittiin on tosiaan enää viikko aikaa! Tässä vaiheessa odotan innolla :)

Edit 6.7. n klo 17
Meillä ei muuten löydy retkikeitintä tai mitään pataa tai pannua joka sopisi nuotiolle, mutta Fairytalen ja Qoheletin omaisuudessa varmaan on sellainen? Meidän ruuat lämpiää kyllä ilman keitintä, mutta jos teetä tahtoo tai vaikka aamupuuroa jos on kylmä aamu niin varmaan voidaan vähän yhteispelillä tankata väkeä sitten?
Käytiin äsken ostamassa meille rinkat (yhden yön reissuun ehkä vähän liioiteltua, mutta ajatus että kerralla sellaiset joilla tallaa sitten pidemmänkin matkan) ja sukat joten oikeastaan enää taitaa hankinnoista puuttua vaan ruokavarojen täydennystä ja rakkolaastaria. JOS ne riippumatot ja retkimuonat vaan tulee ajoissa. Pitäkää peukkuja.
 
RE: VIELÄ EHTII MUKAAN Seitsemisen kansallispuistoon 13.-14.7.2013

Jaamar sanoi:
Meillä ei muuten löydy retkikeitintä tai mitään pataa tai pannua joka sopisi nuotiolle, mutta Fairytalen ja Qoheletin omaisuudessa varmaan on sellainen?

Trangia on tulossa mukaan. Siinä on vesipannu, kaks kattilaa ja paistinpannu. Pannun muovinen kahva on sulanut pois, kun se on nuotiollakin ollut. :)
Aika moni sapuska on tullut lämmitettyä trangialla, koska kaikissa vaellusmaastoissa ei ole tarjolla puita tai edes nuotiopaikkaa. Mutta nuotiosapuskaa pitäis kyllä saada mukaan.

Ja me tosiaan ajetaan perjantaina jo ja toivon mukaan mahdulle ekaksi yöksi tuonne mökille? Onko siellä jotain jääkaappia tms. missä saa juttuja pidettyä kylmässä? Sanelee vähän tuota ruokapuolta.
 
RE: VIELÄ EHTII MUKAAN Seitsemisen kansallispuistoon 13.-14.7.2013

Mahtuu ihan kevyesti ja jääkaappikin löytyy.
Me otetaan varmaan pari pussia armeijan sissimuonia mukaan (sellaisia jotka lämpiää jotenkin kummasti lämmityspussilla), mutta olisi mukava syädä jotain nuotiolla kypsennettyä ja saada myös aamupuuroa. Eli enköhän pakkaile sitten ainakin puuroryynejä matkaan (valmispuuroja inhoan kun ovat niin ylenpalttisen suolaisia). Voin ottaa ryynejä niin että riittää useampien syödä jos muut tahtovat puuroa aamulla?
 
RE: VIELÄ EHTII MUKAAN Seitsemisen kansallispuistoon 13.-14.7.2013

Hei, kymysys! Meiltä löytyy matkailijan ensiapupakkaus. Ei siis retkeilijän tai vaeltajan. Se toki kannattaa varmasti ottaa mukaan kuitenkin? Parempi kun ei mitään. Ja toinen kysymys. Millasta nuotioruokaa FT ja Q on syöneet vaelluksillaan? Minä en niin makkarasta perusta ja mielikuvitus on vähän ruosteessa tuon asian suhteen.

Meidän tilaus tuli! Meillä on nyt riippumatot, laavukankaat, retkimuonaa ja juomarakot :) Nyt me selviydytään oikein hyvin. Ehkä olen vähän liiankin innoissani, mutta en tosiaan ole oman riparini jälkeen yöpynyt yhtään yötä luonnossa.
 
RE: VIELÄ EHTII MUKAAN Seitsemisen kansallispuistoon 13.-14.7.2013

Meillä on EA-laukussa vähän sitä sun tätä. Lähinnä on tarvittu päänsärkylääkettä ja laastaria. Mukana myös sideharsoa ja polvituki. Hyttysenpistoille hydrokortisonia, jos päästää hyttyset pistoetäisyydelle.

Aamupalana puuroa ja siihen soppaa (lämminkuppi keitto tms) ja auringonkukansiemeniä.
Kaapista löysin rakettispakettia ja spaketinkastikeainekset ja hiukan kuivattua jauhelihaa viimevuodelta, höysteeksi vähän punaisia linssejä. Siinä yksi lämmin sapuska. Leipää otetaan mukaan ja päälle metwurstia (metwursti säilyy helteessäkin). Suklaata ostin ja näkkäriä. Ehkä toiseksi ruoaksi otamme säilykelihapullia ja miniperunoita. Säilykkeitä ei pitkillä reissuilla todellakaan tule kannettua. Makkaraa emme ota. Jotain olis kyllä kiva kärvennellä nuotiossa, en vielä ole keksinyt mitä. Ainiin, lettujauhetta ja "hilloa" otan mukaan. Voitte lainata paistinpannua, jos hommaatte kans lettui. Pieneen puteliin otamme ruokaöljyä paistamiseen.

Enemmän mietin tuota vesipuolta. Alueella on kaivoja, joista toisten vesi kehotetaan keittämään ennen juomista. Pitkäjärven kaivolta saa juomakelpoista vettä. Sit pitää vaan viitsiä raahata 5l vesikannu mukaan, jolla saa ne viimiset kilometrit sinne Liesjärvelle. 5l riittää reilusti yön yli ja tiskiveden saa järvestä. Pitää vielä katsoa kuinka monta kilometria Pitkäjärveltä on Liesjärvelle.
 
RE: VIELÄ EHTII MUKAAN Seitsemisen kansallispuistoon 13.-14.7.2013

Vähän vajaat viisi kilometriä pitäisi jaksaa sitä vettä kantaa.
 
RE: VIELÄ EHTII MUKAAN Seitsemisen kansallispuistoon 13.-14.7.2013

Voisi kokeilla hiillosperunoita. Ostaa vaan jauhoperunoita ja tekee valmiiksi pussiin mausteseoksen (suolaa, valkosipulia, jotain yrttejä) ja hautaa perunat foliossa nuotion alle. Kyllä muutaman perunan jaksaa varmaan kantaa. Ainut ongelma että noiden kanssa olisi kyllä toooodella kiva saada voita, mutta sen kantaminen ei taida onnistua oikein mitenkään. Vai onko teillä jotain niksiä millä se kulkisi sulamatta ihan mössöksi?
Jos teillä lettuja niin meillä lettuja. Muuten iskee lettukateus ;) Eli yritetään löytää kanssa lettujauhetta. Nuotiolla voi paistaa myös omppuja.
Kävellessä syötäväksi meillä on pähkinä-kuivahedelmäsekoitusta, muutama suklaalakritsi ja myslipatukoita.

Suunnitellaan kyllä nyt että jos ehtisi hommata ihan omankin retkikeittimen niin ei olisi toisten kantaman varassa sen puuronkaan suhteen ja lettuja voisi paistaa yhtäaikaa. Mutta katsotaan ehditäänkö hommata.
 
RE: VIELÄ EHTII MUKAAN Seitsemisen kansallispuistoon 13.-14.7.2013

*huutelee vieraaseen pöytään*

Voi säilyy päiväkausia lämpimässä vaikka pehmeneekin. Jos epäilyttää voi ottaa kaupasta sen voimakassuolaisen vaihtoehdon. Kannattaa pakata tiiviiseen muovirasiaan. Muovirasian ympärille voi vielä laittaa kostean rätin tms. jos haluaa.
 
Kiva ja onnistunut patikointi on takana. Mukana neljä kaksijalkaista ja kaksi nelijalkaista ;-)
Lämpöä saimme tarpeeksi, mutta vesisadetta ei sitten kuitenkaan tullut, eikä se ketään haitannut. Lämmin keli pisti väsyttämään varsinkin kun menomatkan taival oli 15km. Paluumatkan 7km sujuikin hieman nopeammin, kun lämpötila ei heti ollut yli kahdessakympissä ja oli tankattu aamupala juuri ennen kävelyä.

Reitin maasto oli mukavan vaihtelevaa: kangasmetsää, suota ja niittyjäkin. Siellä täällä lampia ja järviä, joissa tarkeni vallan hyvin käydä pulahtamassa. Survivalmuona oli mielenkiintoinen lämmitettävä. Sellainen on hyvä olla jemmassa itselläkin "erittäin pahan päivän" varalle tai sen varalle, ettei jaksa enää yhtää mitään, paitsi syödä. Hyttysiä oli paljon vähemmän, mitä etukäteen pelkäsin ja hyvä niin. Vain muutama pääsi pistämään koipeen ja yksi sarvi taitaa olla otsassa. Eiväthän ne häirinneet illan nuotion äärellä istumista lainkaan. Yökin oli lämmin ja kuiva.

Ensivuodelle vastaavanlainen miitti johonkin päin Suomea.
Aikataulu on ainoa, joka kesäaikaan pistää miettimään. Viikonloppuja on kesässä loppujen lopuksi todella vähän. Usein kyllä vielä elokuun loppukin on ihan hyvää ja lämmintä keliä etelä-Suomessa. Töiden ja opintojen alettua saattaa monien aikataulu antaa periksi paremmin, jos haluaa tulla mukaan.
 
Ihan vain hypoteettisena kesälomapohdinnan herättämänä kysymyksenä: olisiko joskus intoa ottaa uusintaa kontuvaelluksesta?
 
Ihan varmasti. En osaa sanoa onko omasta puolestani se joskus tänä vuonna vai seuraavana vai milloin, mutta kyllä ehdottomasti kannatan uusintaa.
 
En osallistunut aikaisemmalle vaellukselle, enkä ole lukenut tätä topikkia alusta asti, mutta:

Entisenä partiolaisena olisin kiinnostunut vaellusreissusta.
Rinkka, vaelluskengät, makuupussi, makuualusta ja muut vermeet ovat jo valmiina.

Ulkoiltua tulee liian harvoin kun yksin ei saa itseään liikkeelle ja sopivaa porukkaa ei ole löytynyt.
 
Joku pe-su tai la-su mittainen viikonloppupatikointi esim. Nuuksiossa tai Hämeen Evolla voisi olla mukavaa. Kohde tarpeeksi lähellä, jotta sinne halukkaat helposti pääsevät. Nuuksio ja Evo ovat molemmat itselleni vieraita kohteita, mutta niissä olisi mielenkiintoista käväistä. 2013 jo totesin, että kesässä viikonloppuja on lopulta aika vähän ja yhteistä tyhjää viikonloppua voi olla hankala löytää. Mutta vielä elokuun loppupuolikin on hyvää ulkoiluaikaa.
 
Kannatan ennemmin aloittelijaystävällisenä yhden yön vaellusta. Kynnys lähteä ensikertalaisenakin on silloin sopivan matala. Ja täytyy todeta viime kerran kokemuksesta että ei kyllä tosiaan kannata valita liian pitkää matkaa alkuun. Se menomatka oli vähän turhan rankka ;) Mitä se oli, 14km?

Muokkasin otsikkoa vähän yleisluonteisemmaksi.
 
Ylös