Invitation to the Shire Project in Hungary‏

Tänään on viimeinen päivä ilmoittautua! Suurin osa tässä topicissa huutelijoista ovatkin jo lähettäneet viestiä, mutta siltä varalta, että joku vielä unohti.

Edit: Sellasta lisätietoa tuli vielä, että meidänkin pitäisi pitää joku workshoppi. :D Voidaan valkata tuosta edellisen viestin listasta tai keksiä oma. Nyt jos on mielihaluja ja hienoja taitoja niin kertokaa!
 
Olen miettinyt asiaa ja valitettavasti tuo ajan kohta on liian epävarma että pystyn sanomaan pääsenkö tuolloin reissulle vai en joten on parempi jättää sitoutumatta tällä kertaa.
 
Nosto! Vielä olisi tilaa lähteä mukaan. Porukkaa on tulossa meidän lisäksi paikalle Unkarista, Liettuasta, Slovakiasta ja Saksasta, ja yhteinen maksimimäärä ei ole vielä täynnä. Ei tarvitse vielä sitoutua, mutta mahdollisuus on siis vielä ja ensi vuoden puolella pitää sitten päättää. Toki aiemminkin saa luvata. :D
 
Kuulostaa ihan huippuhauskalta tapahtumalta. Harmi, etten pääse kesällä lähtemään reissuun. Sellaista vain, että jos joku reissuun lähtijöistä haluaa minulta suomi-unkari -taskusanakirjan (käytetyn, vähän lyijykynällä koristellun, mutta tomivan) niin Helsingistä saa minulta hakea:) Näitä löytyy itseltä parikin kappaletta niin kiva jos saa jollekin kiertoon.
 
Ah, niin, täälläkin voisi toki muistaa ilmoittaa, että tältä vuodelta homma peruuntui. Osallistujille on toki jo ilmoitettu heti kun saatiin tietää. EU ei hyväksynyt ensimmäistä hakemusta ja korjatun kanssa olisi tullut liian kiire varmistaa tapahtumapaikka. Ehkä sitten ensi kerralla!
 
Tätä yritetään järjestää ensi kesälle. Onko kiinnostuneita? Alustavat ilmoittautumiset tarvitaan pikinmiten.
 
Olisin kiinnostunut. Jos/kun se olisi kesällä/alkusyksyllä, niin kesätöitä ajatellen olisi hyvä tietää aikataulusta jo melko alkuvuodesta kun niitä hakee.
 
Hallitus päätti ettemme lähde mukaan projektiin tällä kertaa. Meillä ei ole tarpeeksi innokasta vetäjää projektille ja tarvitsisimme 18 osallistujaa projektiin.

EDIT. Asia on uudelleen harkinnassa muuttuneiden tietojen valossa.
 
Last edited:
The Restoring the Shire projektin leirin päivämääriksi on varmistunut 15.-24.7.2016.

Ohjelmassa on mm. uunin rakentaminen, puutarhanhoitoa, lampaiden ja lehmien sekä mehiläisten hoitoa, nahka- ja savitöitä sekä muita käsitöitä ja kalastusta. Kaikki leiriläiset osallistuvat vuorollaan mm. yhteisen ruuan valmistamiseen sekä pitävät edellä mainittuja luentoja ja työpajoja tai viihdyttävät toisia leiriläisiä. Me suomalaiset pidämme mm. suomenkielen luennon muille leiriläisille.

Haemme halukkaita 18-30 -vuotiaita osallistujia. Voit ilmoittaa halukkuudestasi osallistua tässä, mutta lähetä myös pieni kuvaus itsestäsi ja taidoistasi osoitteeseen puheenjohtaja ( at ) suomentolkienseura.fi

Projekti on saanut ERAMUS rahoituksen, joka kattaa lennot Helsingistä Budapestiin sekä leirin. Osallistujien kustannuksiksi jäävät vain kotimaanmatkat sekä mahdollisesti yhden yön yöpyminen hostelissa Budapestissä (n. 10-20e). Harkinnassa on, että matkustaisimme Budapestiin jo päivää aikaisemmin välttääksemme liian kireää aikataulua lentojen ja leiripaikalle matkustamisen kanssa.
 
Oooiii, vähänkö olisi hienoa lähteä! Harmi, että olen jo näin vanha. Mutta eiköhän lähtijäpoppoo toisaalta raportoi leiristä aika kattavasti tänne Kontuun, vai mitä?
 
Harmi ettei ole mitään erityisiä taitoja ja kielitaitokin aika huono.
 
Ei jos sinne nimenomaan haetaan ihmisiä jotka voivat vetää työpajoja ja ovat kielityaitoisia.
 
Minun ymmärtääkseni kaikkien ei tarvitse pitää luentoa, eli riittää, kun ymmärtää jonkin verran englantia, jos ei halua pitää luentoa tai ei osaa mielestään riittävästi englantia.
 
Mutta vaatinee sitä jonkinlaista panosta hommaan kuitenkin. Jotain opetettavaa tms. Yritän tässä samalla vähän pettyneenä perustella itselleni sitä miksi ei missään nimessä olisi minun juttu kun toisaalta mieli halajaisi tällaista kokemusta.
 
Kontu-porukkahan voinee opettaa jotain myös yhdessä niin että osalla on avustavat, ei niinkään puhumista vaativat roolit? Tai sellaiset, jotka voi hoitaa muutamalla valmiilla quenyankielisellä fraasilla?
 
Tässä on lista luennoista ja työpajoista, joihin meidän pitäisi ehdottaa sopiva vetäjä yhdessä liettualaisten kanssa. Eiköhän ainakin leivän leivonta onnistu suurimmalta osalta ja kotitekoisiin hyönteismyrkkyihin löytyy neuvoja nettipullollaan. Rohkeasti vain mukaan. Vielä on puoli vuotta aikaa perehtyä johonkin itseään kiinnostavaan aiheeseen. Eikä sen tarvitse olla tältä listalta vaan voi olla jotain muuta aiheeseen sopivaa.

Lectures

Household Animals and Husbandry
Agricultural Deities of European Nations
Forest mushrooms
Permaculture
Hunting and fishing
Herblore

Tolkienian lectures
Industry and Technology in Tolkien's Views
The Hobbits' Place in the Tolkienian Mythology
Artificers in Tolkien's Mythology

Workshops
Baking Bread
Building an Earthen Oven I.-IV.
Woodworking
Brewing kvass and mead
Soap-making
Leatherworking
Keeping a Market Garden
Basketry
Clayworking
Home-made Insecticides and fertilisers
Playing with Yarn
 
No ei toi miunkaan kielitaito mikään hyvä tai edes tyydyttävää ole, mutta esim käsitöissä ja ruokaa laittaessa monesti elekieli on tärkeämpi, se että osaa näyttää että mitä tehdään (tai yritetään tehdä). Jos miut mukaan huolitte niin ajattelin ottaa suomi-englanti käsityösanakirjan mukaan josko siitä jotain apua olisi.
Onkohan siellä miten samankaltainen kasvillisuus kuin Suomessa? Eli onko siitä kauheasti hyötyä, että tunnistaa täälläpäin Eurooppaa kasveja tai sieniä? Tiedän, että ainakin kavalakärpässieni on Keski-Euroopassa yleisempi.

Moni varmaan tietää edes perusteita suomalaisista uskomuksista tonttuineen, näkkeineen, väkineen, kakkiaisineen ja Ahtineen.

Noista käsityöjutuista ehkä helpoimmat miulle olis nahkatyöt ja tekstiilijutut, puusta ja savestakin jotain syntynee, mutta en ole varma osaisinko niitä opettaa.

Onko opetukset teoreettisia vai käytännöllisiä eli tehdäänkö oikeasti vai kerrotaan vaan että miten tehdään? Ja pitäisiköhän noita jotenkin ajatella keskimaan kautta eli esim "millaisen puulusikan vuolisi haltia? örkki? kääpiö?" Ja päästään myös kysymykseen että minkä verran käsityövälineistöä/kirjallisuutta täältä kannattaa raahata? Esim. puutöissä puukko olis varmaan hyvä olla itse kullakin joka niitä tekee, mutta miten lentokonesäännöstöt yms?
 
Ylös