Ingress

No, jatkan yksinpuheluani :p

Nousin juuri äsken viidennelle tasolle, kun joku sammakko kävi muutama päivä sitten tuhoamassa omani ja parin muun portaalit ja pääsin vasta tänään tekemään vastahyökkäyksen. Yllätyin miten helposti portaalit lopulta kaatuivat nelostason bursteillani, mutta ehkä valtaajalla oli ollut resot vähissä koska resoja oli vain 3-4 per portaali ja todennäköisesti joku muukin oli paukuttanut niitä ennen minua. Tuntui silti hienolta kun kasi-resot sortuivat minun toimestani! :D Nyt on sitten taas pitkähkö matka kuudenteen tasoon, noin 140t. Sen jälkeen eteneminen hidastuu melkoisesti, sillä oma kylä näyttää olevan lähinnä smurffi-valtaista aluetta. Täytynee tehdä enemmän vierailuja naapurikaupunkiin tai jättää valtatien varrella sijaitsevat portaalit helpoiksi ykköstason kohteiksi, että pääsisi sitten aina hyökkäilemään takaisin... Kaksi viikkoa agenttielämää täyttyy tällä viikolla, joten täytynee tehdä retki Kuopioon sen kunniaksi!
 
Minunkin pitäisi kai ryhdistäytyä ja lähteä ihan aktiivisesti ingressoimaan. Olen saanut kasaan vaivaiset 300 000 AP:tä kasitasolle nousun jälkeen, ja siitä on jo vaikka kuinka kauan. Vielä pitäisi haalia 900 000 lisää seuraavan levelin saavuttamiseksi, eikä se tapahdu ihan pian, jos tyydyn vain häkkäilemään - ja onnekkaassa tapauksessa jonkun alueella harvoin liikkuvan smurffin jäljiltä valtaamaan - kahta työmatkaportaalia.
 
Vielä reilu viikko hulluja päiviä jäljellä: kaikesta saa tuplapisteet kahden viikon ajan. Paikallinen smurffi on kovasti hönkimässä XVI tasolle, enkä ehdi pudottaa portaaleja tarpeeksi nopeasti alas pitääkseni hänet tyytyväisenä. Olen nyt kuuden päivän aikana pelannut 2,3 miljoonan pisteen edestä. Tahkoamista helpottaa sopimus smurffin kanssa: laitamme molemmat portaaleihin vain matalatasoisia resonaattoreita, eikä lainkaan suojia. Niistä irtoaa glyphatessa tietty vain korkeintaan viitostason kamaa, mutta nelospommeillakin saa portaalit alas, jos malttaa tarpeeksi kauan paukuttaa. Olen runsaan miljoonan pisteen päässä XIV danin vihreästä vyöstä. Sitten pitää kyllä hidastaa pelitahtia ja viettää enemmän aikaa lasten kanssa.
 
Kuopion pikareissu tehty ja lähinnä autosta ohimennen paukuteltu suurinpiirtein 100t. pistettä lisää. Kuutostasosta uupumaan jäi siis vähän vajaa 20t pistettä ja olin vähän haaveillut että olisin selvinnyt sille näiden tuplapisteiden aikana. Ehkä täytyy ryhtyä vaan hurjaan lataus-urakkaan jollei muu auta... :p

Mitenkäs hurjan harvinaisia nuo "erittäin harvinaiset" tarvikkeet oikeasti sitten ovat? Syliini tipahti tänään ADA ja viime viikonloppuna Oulun reissulla JARVIS. Muitakin saman statuksen juttuja minulla on jo muutama kappale plakkarissa. Vai onko vain käynyt ääretön hillomunkki?

Sitten aloittelijan on pakko kysyä tuosta glyphaamisesta. Tiedostan kyllä sen verran, että hack-namiskaa on painettava vähän pidempään. Saan tekstin "incoming glyph" ja sittenpä hyppääkin takaisin tavalliseen karttanäkymään eikä mitään tapahdu. Mitä teen väärin tai mitä jätän tekemättä? Olen sitten tyytynyt toistaiseksi vain tavalliseen häkkäilyyn.
 
Enpä ole vähään (=paljoon) aikaan jaksanut pelailla, mutta mulla ainakin glyphaaminen bugaili joskus tuontyyppisesti, ei saanut yhteyttä serverille tai jotain. Silloin tosin peli luultavasti jumitti muitakin juttuja tehdessä. Mutta kyllä sen pitäisi täsmälleen noin toimia, eli et tee mitään väärin :?
 
Kyllä peli on bugaillut ihan kiitettävästi, tänäänkin sai käynnistää useamman kerran uudestaan :(

Kiitos, vähän kyllä jo ehdin miettiä että miksi en vaan osaa, kun (ilmeisesti paikallinen?) pelaaja laittoi viestiä että tiedänhän että tässä on semmoinenkin ominaisuus... Vielä on siis toivoa! :D
 
Jarvikset, ADAt ja tehokkaammat suojat ovat hyvin harvinaisia, mutta eivät erittäin harvinaisia. Jälkimmäiseen kategoriaan kuuluvat Ferrari-luokan farmausmodit, eli selkokielellä Very Rare Heat Sinkit ja Multi-Hackit. Niitä kannattaa varastoida MUFG-kapseleihin (niitäkään ei usein tipu, joten ensimmäisen saa paremmin auttavaiselta korkeamman tason pelaajalta), koska ne monistavat sisältämiään tavaroita satunnaisesti. Hyväksi havaittu MUFG-täyttöaste on 96 esinettä, koska kapseli luultavasti antaa yhden prosentin monistumismahdollisuuden jokaiselle esineelleen. MUFG-kapselin lempinimi riippuu leiristä: smurffit kutsuvat sitä mukiksi, sammakot muhkuksi.

Pelin bugailu on hieman mystinen ominaisuus, sillä siitä on tähän mennessä saatu melko vakaa appi. Se ei edes vaadi kovin tehokasta laitetta. Glyphaaminen epäonnistuu toisinaan kaikilla pelaajilla, mutta toistuvasti ei sekään tapaa fibailla.

Enää alle puoli miljoonaa pistettä seuraavalle tasolle.
 
Kiitos vinkeistä! Latasin sitten mukiin harvinaisen omaisuuteni ja sinne päätyi sekä ADA että JARVIS, AXA-suoja sekä pari muuta harvinaisempaa suojaa. Erittäin harvinaisia multi-hackeja tai heat sinkejä ei ole vielä ehtinyt tulla, mutta kaikki nuo muut ihan vaan ahkeralla häkkäämisellä. En ole vielä törmännyt livenä toiseen pelaajaan, mutta tällä samalla nimimerkillä pelailen tosiaan.

Nyt vaan iski ongelma taas eteen, eli kuinka voin tarkastella mukin sisältöä (tietysti kieli pitkällä odotellen, jos jokin vaikka monistuisikin! :p ) ja kuinka saan tavarat sieltä ulos? Seuraamalla lukemaa joka näyttää sisällön ja sitten tarvittaessa painamalla unload?

Olen yrittänyt nyt tuota glyphaamista neljästi ja kertaakaan se ei ole onnistunut. Pari ensimmäistä kertaa vauhdista ja ajattelin epäonnistumisen johtuvan siitä. Sitten kaksi kertaa ihan portaalilla seistä töröttäen, eikä sekään auttanut asiaa :( Toisaalta jokaisella kerralla peli on bugittanut jossain vaiheessa ja se on pitänyt käynnistää uudelleen. Puhelimestakaan ei pitäisi varmasti riippua, kun vasta marraskuun alussa vaihdoin puhelinta. Täytyy vaan yrittää sitkeästi ja jos ei siltikään onnistu, nakittaa joku näyttämään ihan fyysistä esimerkkiä!
 
Jep, unload avaa mukin sisällön katsottavaksi, ja sitten sieltä voi halutessaan valikoida tavaroita oikeasti ulos otettaviksi. Minun ainakin pitää vähän väliä käydä katsomassa, mitä kaikkea minulla olikaan talletettuna kahdessa mukissani ja minkä verran mitäkin tavaraa nyt on ;)
 
Skanneri on bugannut muillakin viime aikoina. Palvelimet ovat olleet kovilla runsaan pelaamisen vuoksi. Tänään se teki minulle kahdesti saman tempun: portaaliin panemani resonaattori ei näkynyt paikallaan. Minulla näytti olevan oma portaali ilman yhtään resonaattoria. Vähän ajan kuluttua bugi korjautui, mutta kyllä se hidasti kentittämistä. Pääsin vaivoin neljännelletoista tasolle töiden jälkeen keskustassa. Seuraavalle tasolle onkin sitten seitsemän miljoonaa toimintapistettä matkaa, enkä aio stressata sen vuoksi. Nyt viikonloppunakaan en oikein ennätä pelaamaan, koska vaimo on töissä ja minä vahtimassa jälkikasvua. Ehkä menen istuskelemaan lähiportaalille ja glyphaamaan.
 
Flunssasta ja kuumeesta huolimatta piti kiertää oman kylän portaalit, että pääsin pinnistämään tuplapisteiden aikana kuudennelle tasolle. Parhaaksi pisteiden hankintakeinoksi on osoittautunut omalla kylällä ihan vaan se, että portaalien huoltamisen sijaan olen antanut niiden hiipua ja käynyt sitten valtaamassa ne uudestaan. Vähän tylsä pelikeino tällä hetkellä, mutta muutakaan ei taida olla tehtävissä sammakoiden invaasiota odotellessa. Seuraavaan eli seiskatasoon sitten 240t pistettä matkaa ja sitä saakin tätä menoa odotella pitkään.
 
Kylälläsi näyttää olevan suuria alueita kattavien kenttien kulmaportaaleja. Kentät ovat siitä ikäviä, että ne peittävät monta portaalia estäen niiden linkityksen. Itse tuollaisessa tilanteessa tutustuttaisin pari kulmaportaalia Jarvikseen. Äskettäin tekemäsi linkitykset vaikuttavat varsin sattumanvaraisilta, eivätkä muodosta kenttiä. Tuolla olisi mahdollisuuksia moninkertaisiin sipulikenttiinkin. Niillä säästää avaimia.
 
Miten yleistä on, että oman puolen pelaajat hyökkäävät portaaliin? Oma portaalini näet tuhottiin juuri iltapäivällä, ja korvattiin samantasoisella oman puolen portaalilla. Jotenkin olin mieltänyt Ingressin enemmänkin joukkuepeliksi sikäli, että oman puolen väkeä autetaan vaikka omaa edistymistä ajetaankin kaikki. Olen vähän hämmentynyt asiasta!:wtf:
 
Last edited:
Täällä oli joskus draamaa kun toiselta paikkakunnalta tullut oman puolen pelaaja oli tuhonnut kaupungin merkittävimmän pelaajan huolella vaaliman portaalin aika kaupungin keskustassa. Olisihan hänen pitänyt tajuta että se oli Suomen vanhin guardian, jota vastapuolikin kunnioittaa...

Itse olen tehnyt sitä vain jos joku mission on vaatinut, ehkä joskus jos sen linkit ovat estäneet muun järkevän linkittämisen (ja niin on tehty minun portaaleilleni).
 
Ei minua häiritse se että juuri minun portaaliini hyökättiin, paremminkin se että piti sisäistää pelin henki ikäänkuin uudestaan :grin: Mutta aina oppii uutta ja nythän tässä saattaa olla taas hyvät mahdollisuudet pisteiden hankintaan, kun joku sammakko kävi pistämässä pirstaleiksi varmaan lähemmäs kymmenkunta portaalia tässä aamupäivästä (ellei joku toinen ehdi ensin!) :1420:
 
Jep, siihen tarvitsee viruksen. ADA muuttaa portaalin vihreästä siniseksi ja Jarvis sinisestä vihreäksi. Verbit ovat vastaavasti adata ja jarvistaa. XM-palkin tarvitsee olla täynnä yritykseen ryhdyttäessä ja portaalin skannerin ulottuvilla, kun viruksen aktivoi ja määrää sille kohdeportaalin. Toimenpiteestä ei saa mitään pisteitä, ei edes tuhoamissellaisia, ja portaali menee viruksen nimiin, jos sen muuttaa vastapuolen väriseksi. Smurffilla ei voi olla sammakkoportaalia tai päinvastoin. Tavallinen kömmähdys portaalia flipatessa on kuvitella, että voi ensin tuhota pari modia vastapuolen portaalista ja pistää sitten pari uutta virustamisen jälkeen... havaitakseen sitten harmistuksekseen, että koska portaalissa on jo kaikki resonaattorit ja kaksi modia omissa nimissä, ei modeja voi enää lisätä.

Ingressillä ei ole mitään tiettyä tapaa pelata, vaan jokainen voi valita oman pelityylinsä. Valitettavasti voi myös valita olevansa itsekäs ja ajavansa aina vain omaa etuaan. Yksi äärimmäinen pelityyli on tikkerinmetsästys, jossa ajetaan satoja kilometrejä vain tuhotakseen vastapuolen pelaajan tikkerin (portaalin, joka on vallattu aikaa sitten ja jonka hallussapitämisajan pituudesta saa mitaleita) mieluiten vain yhtä päivää ennen kuin se olisi antanut korkeimman mitalin. Sitten ilkutaan commissa, että "Tick tock" ja saadaan tyydytystä vihaisista ja turhautuneista kommenteista. Jotkut pelaajat *köhköh*uhox*köhköh* ovat saaneet kuuluisuutta tikkerinmetsästäjinä. Heidän merkityksensä on vähentynyt nyt kun muista mitaleista saa helpommin onyxisiä, mutta tietty ärsyttävyysvaikutus heillä on edelleen. Minun tikkerini ovat toistaiseksi kaatuneet vain normaalien kentitysten yhteydessä, mikä harmittaa vähemmän kuin tuollainen tietoinen ärsyttäminen.

Adaan rutiininomaisesti oman puolen portaaleja, jos niistä lähtevät kentät peittävät monta linkittämätöntä portaalia. Nytkin kotikaupunkini on vihreän sammalpeiton alla. XIV tason saavutettuani olen vain ottanut pelissä rauhallisemmin ja odotan, että joku smurffi haluaa pisteitä lanaamisesta. Paikallista smurffia tilanne pelkästään huvittaa ja hän on commissa ilkkunut vihreää huputtajaa sinisten parhaaksi pelaajaksi. Huputtajasammakko pelaa niin kuin tykkää, vaikka se ärsyttäisi omankin puolen pelaajia. Hän ei ole välittänyt pelin sosiaalisesta puolesta ja se näkyy.
 
Eh? Mistä sen tietää, kuinka kauan joku portaali on ollut jonkun hallussa? Minä pelaan pitkälti soolona, tykkään lähinnä lanata ja vallata smurffiportaaleja silloin, kun niitä vastaan sattuu tulemaan, ja linkitän ihan miten sattuu sen mukaan, mitä avaimia minulla sattuu juuri silloin hallussani olemaan.
 
Minä olin kilttinä tyttönä ajatellut että säästän Jarviksen varalta siihen, jos joku oman puolen pelaaja sattuu informoimaan että olen pilannut hänen suuret suunnitelmansa... Tämä antaa paljon uusia ideoita! :grin:

Minäkin olen pelannut tähän viikkoon saakka lähinnä sattumanvaraisesti, mutta sain Pagbalta niin hienoja havaintoja/vinkkejä, että taidan tällä hetkellä pelata ihan jopa suunnitelmallisesti! Nyt on käynnissä avainten hamstraus-operaatio, toki tuhoan ne sammakkoportaalit joihin aseeni tepsivät ja valtaan tyhjenneitä portaaleja, mutta suunnitelmia on kuitenkin olemassa taustalla :)

Minua muuten harmitti siinä portaalini tuhoamisessa se, että jäin päivän päähän 20 päivän mitalista. Se on ainoa mitali jota voin toistaiseksi kiillottaa helpommin ja sen hoito oli helppoa, sattuu olemaan miltei kotiportaalini ja lataaminen onnistui kotisohvalta :D
 
Minäkin keksin kyllä tämän tästä hienoja ideoita kenttien rakentelemiseksi, mutta kun en ehdi kauheammin pelailla itsetarkoituksellisesti vaan ainoastaan ohimennen muiden puuhien ohella, niin aikamoiseksi huiskimiseksi se jää =)
 
Ylös