Gott ist tot -(miitti?)roolipelikampanja

Kointähti

Koala on steroids
Olen työskennellyt jonkin aikaa roolipelikampanjan eteen, työnimenä on Gott ist tot. Tässä ketjussa voi esittää kysymyksiä ja ehdotuksia tähän kampanjaan liittyen. Ensi töikseni pistän alle ehdotuksena olevan alkualueen kartan.

Kanday_v3.jpg

Lähtömaa Kanday on feodaalisesti hallittu kuningaskunta, joka on jokilaaksoja lukuunottamatta varsin harvaanasuttu alue. Erilaisia kaksijalkaisia vipeltää silti siellä niinkuin Vilkkilässä kissoja, sillä pelaajahahmojen rodut voi valita seitsemän päärodun ja kuudentoista lisärodun joukosta. Ammatteja/luokkia on puolestaan 21 kpl, eli erilaisia luokan ja rodun komboja on 483 kpl! Jos sekään ei riitä, voi perehtyä multiclassauksen saloihin. Pelisysteeminä olisi Pathfinder, maailma olisi runsaasti Harnista vaikutteita saanut sillisalaatti.

Miitissä tätä voisi kenties pelailla. Pistän ajan kuluessa lisää matskua tulemaan, mutta jo sitä ennen kommentit olisivat toki arvokkaita.
 
Pathfinder on tuttu sääntösysteemi.
Niille, jotka tietävät mikä on Dungeons & Dragons, mutta eivät tiedä mikä on Pathfinder, tiedoksi että tämä on käytännössä sama systeemi.

Pathfinderin materiaalia, lomakkeita ja hahmonteko-ohjeet saa täältä:
http://www.d20pfsrd.com/

Pöytäroolipelit vievät aikaa. Samoin hahmon tekeminen.
Paljonkohan miiteissä käy roolipelaajia?
Itse saan hahmon tekemiseenkin kulumaan kohtuuttoman pitkiä ajanjaksoja.

Potentiaaliselle miittiroolipelinvetäjälle annan seuraavia ehdotuksia:
- Järjestä roolipeli vain jos saat muutaman ennakkoon pelaajaksi ilmoittautuneen, niin peli varmasti käynnistyy ja pysyy hengissä miitissä.
- Varaa miitin ohjelmasta aloitusaika pelille, niin kaikki tietävät koska peli alkaa ja satunnaisetkin pelaajat löytävät paikalle.
- Skippaa hahmonteko miitissä. Ennakkoon ilmoittautuneet pelaajat voivat tehdä hahmonsa valmiiksi kotona ennen miittiä.
Satunnaisille miitissä liittyville pelaajille pelinjohtajalla on hyvä olla jemmassa ennakkoon tehtyjä valmishahmoja.
- Pidä peliin liittymis- ja pelistä lähtemiskynnys matalana.
Jos peliin voi hypätä mukaan ja siitä voi hypätä pois koska vain, niin ihmiset eivät pelkää missaavansa muita asioita sillä aikaa kun he ovat sitoutuneita heittelemään tuntikausia noppaa nörttien kanssa nurkassa.
Pelaajahahmojen seurueessa voi olla "NPC"-hahmoja, joita pelinjohtaja pelaa silloin kun pelaajia ei satu olemaan riittävästi.
Peliin satunnaisesti liittyvät ihmiset saisivat sitten "NPC"-hahmon kontrolliinsa, siksi aikaa kun ovat mukana.
 
Olisi myös mukava tietää, mihin suuntaan pelaajaehdokkaat haluaisivat tätä peliä kehittää. On nimittäinen kohtuullisen ongelmallista, jos rakennan kunnon kymmenen tason luolaholvin ja pelaajat haluavatkin jutella mukavia ja verkostoitua majatalo Horjuvassa Hobitissa. Ja sama toisinpäin: hahmot, jotka on luotu kunnon mättökoneiksi ovat pahoissa vaikeuksissa, jos suunniteltu seikkailu onkin murhamysteeri poliittisella twistillä.
 
Diablo PC-peleistä tutun luolastossa tapahtuvan vihollismassojen sarjamurhaamisen simuloinnin nopilla voin itse jättää väliin.
Tylsimpiä roolipelisessiokokemuksiani ovat olleet sellaiset, joissa on lähinnä käytetty ilta siihen että on resolvattu sarja (tarinan kannalta merkityksettömiä) taisteluja pläräämällä talulukoita, hahmolomakkeita ja laskemalla vauriomodifiereita.

Hauskimpia iltoja ovat olleet ne, joissa tarina on edennyt sujuvasti ja noppaa on tarvittu harvoin.

Riemua tuottavat myös ne tilanteet, kun pelinjohtaja onnistuu vetämään maton pelaajien ennakko-odotusten alta ja pelaajat joutuvatkin täysin odottamattomaan tilanteeseen (esim. eräässä cyberpunk-seikkailussa hahmojen ajoneuvoa ammuttiin singolla jonka jälkeen hahmot heräsivät fantasiamaailmasta merirosvoalukselta. Lyhyen merirosvoseikkalun jälkeen, cyberpunk-pelaajahahmot havahtuivat taas ajoneuvostaan, mutta fantasiamaailmassa kuolleet pelaajahahmot olivat kuolleet myös cyberpunkin maailmassa osuman saaneessa ajoneuvossa).
 
Toisaalta Pathfinder on sääntöjärjestelmänä melkoisen luolaräimintäpainotteinen, jos mietitään esimerkiksi kykyjen ja erikoisominaisuuksien jakautumaa taistelun ja muun vuorovaikutuksen välillä. En sitten tiedä, onko sääntöjärjestelmän valinta kuitenkaan nyt se onnistunein. Tosin se on vielä sanottava, että koska taistelu on niin ratkaiseva koitos hahmojen eloonjäännin kannalta, on hyväkin jos sille on verrattain paljon sääntöjä.
 
Ensimmäinen kirjoitus tähän kampanjaan liittyen käsittelee teologisia ja moraalisia kysymyksiä. Löytyy liitteenä ohesta.

Edit: Lisäsin myös infopläjäyksen erilaisista ammateista ja roduista.
 

Liitetiedostot

  • Uskonnot_ja_jumalat_maallikoille.pdf
    47,2 KB · Katseluja: 4
  • Ammatti-info.pdf
    106,2 KB · Katseluja: 4
  • Rotuinfo.pdf
    82,5 KB · Katseluja: 5
Last edited:
Tein pari karttazoomausta Campaign Cartographer 3:lla, joten pistetään nekin tähän jatkoksi.CC3_iso_kartta.JPG CC3_seikkailukartta.jpg
 
Ylös