Artikkelit

Järin Möyremä

FS-Film: Entit, Uruk-hai ja Rohanin kuningaskunta

Kaksi tornia esittelee joukon uusia olentoja, hahmoja ja sivilisaatioita Taru Sormusten Herrasta -trilogiaan.

Los Angeles (21.4.2003): Sormusten ritareista tuttujen hahmojen, Frodon, Samin, Aragornin, Gandalfin, Gimlin, Legolasin, Merrin, Pippinin ja Arwenin lisäksi Kahdessa tornissa on paljon uusia ja kiehtovia hahmoja ja olentoja sekä sivilisaatioita.

Sivilisaatiot

Rohanin kansa
Kaksi tornia esittelee Rohanin maan, jossa asuu ihmisiä, mukaan lukien kaunis soturiprinsessa Éowyn (Miranda Otto), hänen veljensä Éomer (Karl Urban) ja heidän taian alla oleva kuninkaansa Théoden (Bernard Hill). Rohirrimit ovat tasankolaiskansaa, joiden kulttuuri on hevoskeskeinen. Rohanin sotilaat ovat lahjakkaita ratsastajia, jotka vartioivat liittolaisensa Gondorin pohjoispuolella olevia maita tarkasti. Vaaleahiuksinen Éowyn on trilogian ensimmäinen naishahmo, joka on kokonaan ihminen.
Gondorin kansa
Nämä ihmiset ovat ensimmäinen puolustuslinja idässä olevaa Mordoria ja Sauronin pimeyden voimia vastaan. Toisin kuin Boromir (Sean Bean), joka kuoli taistelussa Uruk-haita vastaan, hänen veljensä Faramir (David Wenham) ei saa rakkautta heidän isältään. Faramir on viettänyt monta vuotta tutkien ja puolustaen Gondorin villejä rajaseutuja ansaitakseen isänsä kunnioituksen (Gondorin kulttuurilla ja heidän pääkaupungillaan Minas Tirithillä on tärkeä rooli sarjan kolmannessa elokuvassa Kuninkaan paluu).
Itäläiset
Sauronin Kolmannen ajan armeijoissa on monia eri ihmisrotuja edustettuina, mukaan lukien raa?at ja väkivaltaiset itäläiset. Marssittuaan mailtaan kaukaa idästä, nämä näyttävästi pukeutuneet soturit kerääntyvät Mustien porttien eteen.
Puuparta ja entit
Entit ovat puupaimenia ja yhtä vanhoja kuin haltiat. He ovat henkien valtaamia puita, jotka suojelevat kaikkia puita ja kasveja. Puuparta (äänenä Gimlin näyttelijä John Rhys-Davies) on elävä, kävelevä ja puhuva puupaimen ja hän on Keski-Maan vanhin olento. Kun hobitit Merri ja Pippin tapaavat Puuparran Fangornin metsässä, entit ovat yhtä rauhallisia kuin aina, vaikka he tietävät entisen liittolaisensa, pahan velhon Saruman Valkoisen (Christopher Lee), pettäneen heidät ja tuhonneen puolet heidän metsästään. Merri ja Pippin pyytävät Puupartaa ja muita enttejä liittymään taisteluun Keski-Maan pelastamiseksi.

Olennot

Uruk-hai
Pelottava Urukien kanta, jonka langennut velho Saruman on jalostanut linnoituksensa alla. Nämä massiiviset soturit eivät käytä haarniskoja ja heidän ainoa tarkoituksensa on herättää pelkoa vihollisjoukoissa.
Hukat
Valtavia, epämuodostuneita olentoja, joilla on matalat päät, terävät hampaat ja pahat sydämet. Ne muistuttavat karhun, suden ja hyeenan sekoitusta ja örkit ratsastavat niillä. Hukat osallistuvat taisteluun näykkimällä Rohanin hevosten jalkoja.
Olifantit
Valtavia, elefantinkaltaisia sotaeläimiä, jotka kantavat sotatorneja taisteluissa ja pelottavat hevosia. Niillä on taipumus vauhkoontua ja ne voidaan tappaa vain ampumalla niitä silmään.

Hahmot

Grimá Kärmekieli
Théodenin petollista neuvonantajaa ja Sarumanin vakoojaa Rohanin valtakunnassa esittää luonnenäyttelijä Brad Dourif, joka on esiintynyt mm. seuraavissa elokuvissa: Ragtime - toivon ja vihan aika, Alan Parkerin Mississippi palaa ja John Hustonin Wise blood - levoton veri. Hänen ensimmäinen roolinsa oli Milos Formanin elokuvassa Yksi lensi yli käenpesän, mistä hän sai Oscar-ehdokkuuden, Kultainen maapallo-palkinnon ja BAFTA-palkinnon. Hallavaharja: Gandalfin tehdessä näyttävän paluun Kahdessa tornissa hän kutsuu paikalle upean valkoisen ratsunsa.
Klonkku
Ja tietenkin Klonkku, jonka näyttelijä Andy Serkis ja Weta Digitalin tehostevelhot loivat yhdessä uskomattoman hyvin.

Sormusten ritarien tarinan laajentaminen ja syventäminen on yksi Kahden tornin merkittävimpiä puolia, kertoo New Line Home Entertainmentin pää- ja toimitusjohtaja Stephen Einhorn. Näemme paikkoja ja hahmoja, joihin vain viitattiin ensimmäisessä elokuvassa. Kahdessa tornissa toisen maailman tuntu ainutlaatuisine sivilisaatioineen, tapoineen ja olentoineen syvenee entisestään.