Artikkelit

Järin Möyremä

Andy Serkisin haastattelu

TheOneRing.net sai Collectormania 4 tapahtumassa tilaisuuden haastatella Andy Serkisiä.

Paneelikeskustelussa puhuit kohtauksesta, jota oli todella hankala filmata. Et kuitenkaan halunnut kertoa mikä kohtaus on kyseessä koska se pilaisi joidenkin fanien jännityksen. Olisimme kuitenkin uteliaita kuulemaan mistä kohtauksesta puhuit, joten etkö paljastaisi sitä meille?
En tiedä voinko koska… no hyvä on… TheOneRing.netille kai voin sen kertoa. Kyseessä oli kohtaus Tuomiovuorella, jossa Frodo taistelee viimeisen taiston Klonkun kanssa. Putoaminen Tuomiovuoren uumeniin oli todella haastava motion capture -kohtaus. Kuolinkohtaukset ovat itse asiassa mahdottomia näytellä. Oman kuoleman kuvittelu on todella vaikeaa ja siksi tuomiovuorikohtaus oli kaikkein haastavin näytellä.
Onko kyseinen kohtaus myös sellainen, josta olet kaikkein ylpein?
Eipä välttämättä. Ainakin tällä hetkellä olen kaikkein ylpein Kahden tornin skitsofrenia-kohtauksesta, jossa Klonkku taistelee kahden persoonansa kanssa. Joka tapauksessa Kuninkaan paluussa tulee olemaan useita kohtauksia joista tulen olemaan hyvin ylpeä, näistä esimerkkinä Smeagolin muodonmuutos.
Smeagolin muodonmuutos tulee siis sisältymään Kuninkaan paluuseen?
Ainakin tällä hetkellä siltä näyttää. Mikään ei ole kuitenkaan vielä tässä vaiheessa varmaa…
Vai eikö sinulla ole lupaa kertoa siitä?
En pysty antamaan varmaa vastausta koska elokuva on edelleen työn alla. Mikä tahansa kuvaamistamme kohtauksista saattaa joko päätyä lopulliseen versioon tai jäädä siitä pois.
Kerroit että saitte valmiiksi viimeisen Klonkku-kohtauksen viime lauantaina. Kyse oli varmaankin puheen jälkiäänityksestä?
Olet oikeassa ja vain kaksi viikkoa sitten kuvasin viimeisen kohtaukseni Peterin kanssa Lontoossa. Kuvasimme hänen talonsa maton päällä ratkaisevan kohtauksen, joka päätyi välittömästi elokuvaan.
Kuinka paljon vietit kaiken kaikkiaan aikaa Uudessa-Seelannissa? Olitko paikalla läpi koko projektin vai päästettiinkö sinut käymään kotona aina silloin tällöin?
Olin paikalla kuvausten ajan mutta paljon myös näinä kahtena kuluneena vuonna kun elokuvien jälkituotanto on ollut käynnissä. Minua on luonnollisesti tarvittu jälkituotannossa motion capture -kohtausten teossa. Sormuksen ritareiden jälkituotannossa en juuri ollut mukana mutta kun Kahden tornin jälkituotanto alkoi, tulin taas tiiviisti mukaan kuvioihin.
Mitkä hetket muistat projektista parhaiten?
Varmaankin ne hetket kun aloitimme Kahden tornin jälkituotannon ja motion capture- kohtausten kuvaamisen ja pääsimme toden teolla luomaan Klonkkua. Se oli todella mielenkiintoista aikaa. Tuolloin Peter Jackson, Fran Walsh ja minä vietimme paljon aikaa motion capture -studiossa ja ensimmäistä kertaa tarkastelimme todella syvällisesti Klonkkuun liittyvää psykologiaa. Tuona aikana Klonkun hahmo kehittyi valtavasti ja kaikki tuntui loksahtavan paikalleen. Saattoi oikein tuntea luovan energian ympärillään. Se oli hienoa aikaa ja ajoittui muistaakseni helmikuuhun 2002.
Jos sinulle tarjotaan vastaisuudessa kokonaan tietokoneanimoidun hahmon osaa, voisitko harkita ottavasi sen vastaan?
Kyllä voisin. Ihmiset ovat kyselleet minulta paljon olenko tyytyväinen päästessäni jälleen näyttelemään normaaleja rooleja. Olen kuitenkin sitä mieltä, että jos käsikirjoitus on hyvä ei sillä ole merkitystä minkälaista näyttelemistä vaaditaan. Minulle Klonkku on aivan yhtä aito kuin muutkin esittämäni roolihahmot. Totta kai Klonkun tekemiseen liittyi paljon teknologiaa, mutta muuten se ei eronnut tavallisesta näyttelemisestä. Joka tapauksessa voisin todellakin harkita tekeväni samanlaisen roolin uudestaan, koska kyse on uudesta suuntauksesta, jonka edelläkävijänä sain toimia. Olisi mielenkiintoista olla mukana kehittämässä sitä vielä eteenpäin.

Haastattelun käännöksestä on jätetty pois kysymykset jotka eivät koskeneet Sormusten herraa.