Artikkelit

Järin Möyremä

Chud.com: Ensikatsaus Kuninkaan Paluuseen

Maailmalla on viime aikoina näytetty harvoille ja valituille lehdistön jäsenille 20 minuutin pituista Kuninkaan paluun erikoistraileria. Chud.comin Jack Ruby on yksi onnekkaista trailerin nähneistä ja kirjoittaa artikkelissaan että 20 minuuttia Kuninkaan paluuta lyö laudalta melkein minkä tahansa tänä vuonna nähdyn elokuvan! Seuraavassa hänen kertomansa esikatselun sisällöstä:

Esikatselu alkoi tutulla Kuninkaan paluu -trailerilla, joka pääsi todella oikeuksiinsa isolla valkokankaalla. Tämän jälkeen seurasi lyhyitä noin viiden minuutin pituisia kohtauksia elokuvasta.

Frodo, Klonkku ja Sam
Ensin nähdyssä kohtauksessa Klonkun kaksi persoonaa (Sméagol/Klonkku) väittelee hobittien surmaamisesta ja Sormuksen anastamisesta Kahdesta tornista tutulla skitsofreenisellä tyylillä. Se ero tosin on, että viimeisetkin hyvyyden rippeet ovat poissa. Klonkku mutisee jotain otuksesta, joka on aina nälkäinen (vaikea varmaan arvata kenestä on kysymys). Sam kuulee Klonkun yksinpuhelun ja hyökkää tämän kimppuun. Frodo on kuitenkin Klonkun puolella. He jatkavat matkaa ja Klonkun Samille kohdistama salakavala hymy antaa ymmärtää että edessä on vaikeuksia.
Frodo ja Lukitar
Viime vuosina elokuvissa on nähty useita tietokoneanimoituja hämähäkkejä (mm. elokuvissa Spider, Harry Potter ja salaisuuksien kammio sekä Kahdeksanjalkaiset kummajaiset). Kuninkaan paluun Lukitar pesee nämä kaikki kirkkaasti. Se on oikeasti pelottava ja liikkuu kuin puoliksi jahtaisi ja puoliksi leikkisi saaliillaan. Sen liikkeissä on juuri sellaista vikkelyyttä minkä vuoksi useimmat ihmiset pelkäävät hämähäkkejä.

Kohtaus alkaa siitä kun Frodo herää ja huomaa olevansa vankina hämähäkin verkossa. Hän vetää esiin Galadrielin antaman kristallipullon. (Taustalla kuuluu Galadrielin ääni joka kehottaa Frodoa käyttämään lahjaa silloin kun kaikki muu valo on kaikonnut.) Kun Lukitar ilmestyy aikomuksenaan syödä saaliinsa, pullo alkaa hohtaa sinistä valoa karkottaen hämähäkin kauemmaksi. Tämä ei tehoa kuitenkaan kauan ja kammottava otus lähestyy lähestymistään… Kohtaus näytti hienolta mutta emme saaneet nähdä miten se päättyi.
Faramir ja örkit
Tämä oli kohtauksista hienoin ja pisin! Se alkoi Faramirin ja Denethorin keskustelulla Minas Tirithissä. Denethor ilmaisee pojalleen ettei pidä tätä puoliksikaan sellaisena soturina kuin edesmennyttä isoveli Boromiria. Hän sättii poikaansa kovin sanoin tämän epäonnistuttua örkkiarmeijan pysäyttämisessä. Toivon että arvostaisit minut edes vähän korkeammalle kun seuraavan kerran tapaamme, Faramir sanoo isälleen turhautuneena kyyneleet silmissään. Denethor ei ota tätä kuuleviin korviinsa. Faramir johtaa miehensä kohti Osgiliathin rauniokaupunkia ja örkkiarmeijaa.

Samanaikaisesti näytetään Denethor aterioimassa Denethor kääntyy Pippinin puoleen ja kehottaa häntä kuin orjaa viihdyttämään isäntäänsä laulamalla. Pippiniä ei raskaan tilanteen vuoksi juuri huvita laulaa mutta lopulta hän aloittaa hitaasti surullisen laulun, joka kuuluu taustalla kun Faramir joukkoineen alkaa hyökkäyksensä örkkejä kohti. Ratsastajien lähestyessä raunioita näkyy vain kourallinen örkkejä kohottamassa jousensa ja keihäänsä, mutta lähempänä kourallinen muuttuukin kymmeniksi ja sitten sadoiksi örkeiksi. Lopulta käy selväksi että hyökkäys ei voi päättyä kuin yhdellä tavalla. Nuolet lentelevät ja Pippinin laulusta kuuluu menetyksen tuska samalla kun Denethor aterioi kylmän rauhallisesti.
Elrond ja Aragorn
Tämä kohtaus sijoittuu taistelua edeltävään iltaan. Aragorn tapaa yllätyksekseen teltassaan hupulliseen viittaan kätkeytyneen hahmon, joka osoittautuu Elrondiksi. Haltiaylimys on tuonut mukanaan Aragornin esi-isän miekan, Narsilin, jolla Sauron aikoinaan syöstiin vallasta. Aragorn ottaa uudelleentaotun aseen vastaan epäillen. Kuten kunnon kuninkaan kuuluukin hän joutuu punnitsemaan pystyykö kantamaan todellisen vallan tuomaa vastuuta. Joka tapauksessa hän Elrondin vakuuttelujen jälkeen ottaa miekan käteensä.

Elrondilla on huonoja uutisia kerrottavana. Örkit eivät ole siellä missä Aragorn on luullut vaan piirittävät hänen joukkojaan ja aikovat hyökätä joukkojen sivustaan joen toiselta puolen. Kohtauksessa korostuu se että elokuvan nimi Kuninkaan paluu todella tarkoittaa jotakin.
Éowyn ja Theoden
Tässä kohtauksessa Éowyn ja Theoden keskustelevat surulliseen sävyyn. Éowyn näyttää todella masentuneelta. Théoden myöntää todennäköisesti kuolevansa seuraavana päivänä taistelukentällä. Hän kuitenkin toivoo että jonakin päivänä Éowyn vielä hymyilee ja sanoo ammentavansa siitä rohkeutta. Kohtaus on herkkä ja kaunis.
Rohan ja örkit
Gondor on örkkien hyökkäyksen kohteena ja tilanne näyttää pahalta. Läheiseltä kukkulalta tilannetta tarkkailee Rohanin ratsujoukot. Mukana on muutama tuttu naama kuten Éowyn edessään kypäräpäinen Merri, kuningas Théoden ja Éomer. Théoden pitää joukoilleen nostatuspuheen ja ratsastaa sitten joukkojen kärkeen, ottaa miekan huotrastaan, heiluttelee sitä ilmassa ja johtaa joukkonsa raivoisasti kohti örkkiarmeijaa.

Edellisen kohtauksen jälkeen valkokangas pimeni ja yleisö jäi kärsimättömämpänä kuin koskaan odottamaan joulukuuta!